Aināram Šleseram nozagta puse viņa izdotās avīzes tirāžas

Portāls nra.lv 27.septembris 2021, 11:20
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Politiķis Ainārs Šlesers, kurš nesen nodibinājis partiju "Latvija pirmajā vietā", par savas avīzes izdošanu un izpaltīšanu esot samaksājis 118 tūkstošus eiro. Puse no tirāžas gan esot nozagta, Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” apgalvoja politiķis.

Bet ieguldīt kampaņā Šlesers ir apņēmies vēl daudz: “Es redzu šeit arī savu misiju palīdzēt daudziem cilvēkiem apvienoties. Un uz jautājumiem, vai es atbalstīšu šo varas nomaiņu finansiāli - jā, es kā privātpersona atbalstīšu likumā paredzētajos ietvaros. Jo visi tie ierobežojumi, par kuriem šodien daudz runā, sākas tad, kad ir oficiālā priekšvēlēšanu kampaņa. Šodien es varu finansēt - gan izdot avīzi, gan citas aktivitātes. (..) Es kā privātpersona varu apmaksāt arī pasākumus tagad līdz šiem ierobežojumiem, kuri būs nākamā gada vasarā.”

“Varat uzskatīt, ka kampaņa ir sākusies, jo šajā kampaņā piedalās Latvijas tauta,” paziņo Šlesers, bet, vaicāts, cik īsti viņš plāno tajā ieguldīt, attrauc: “Es nerunāju par naudu, es runāju par cilvēkiem. Pirmkārt, mēs piesaistīsim tūkstošiem cilvēku, kas aktīvi strādās, lai šo režīmu nomainītu.” Šlesers arī apgalvo, ka viņa biznesa partneris un kriminālprocesā līdzapsūdzētais ekspremjers Andris Šķēle partiju nekādā veidā neatbalstot un politikā atgriezties neplāno.

Par Šlesera ambīcijām kritiska ir Gobzema vadītās partijas "partiju “Likums un Kārtība” valdes locekle, Saeimas deputāte Karina Sprūde: “Vienkārši kāds grib atkost no mūsu pīrāga, kuru mēs gatavojām jau ilgu laiku, un tā vienkārši atnākt ar netīrām kurpēm mūsu virtuvē un apsēsties pie mūsu galda. (..) Vienkārši šajā situācijā ir ļoti žēl cilvēku, kas tiek maldināti. Un ja tiešām mēs esam upurējuši gan ar saviem amatiem, ar saviem finansiālajiem līdzekļiem, tad jūs paši redzējāt, kas notika 18.septembrī, salīdzinot ar 18.augustu. Tagad mēs esam visi administratīvajā procesā, mums pa kreisi un pa labi izlūkošanas dienesti seko, bet kāds var atnākt padziedāt, uzspēlēt ģitāru un viss forši. Nu, man liekas, tā netiek sasniegti mērķi.”

Sprūde un Gobzems nupat atgriezās neilgi pirms tam uz izjukšanas robežas balansējušajā Saeimas frakcijā, kas tagad saucas “Neatkarīgie”, turklāt Gobzems tika ievēlēts par tās vadītāju. Sešu cilvēku frakcijā ir viens bezpartejiskais deputāts un divas partijas - LuK un “Par cilvēcīgu Latviju” (PCL) jeb bijusī “KPV LV”. Sprūde uzsver, ka šī ir sadarbība Saeimas līmenī un ne par kādiem tālākiem plāniem spriests vēl nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas