Rīgas centrā seniors ar auto divas reizes pārbrauc pāri cilvēkam

tautaruna.lv 25.septembris 2021, 13:35
 
Ekrānšāviņš
Rīgā notikusi kāda gluži neticama avārija, kurā smagi ievainots gājējs, kam kāds kungs gados pārbraucis pāri, vēsta “Degpunktā”.

Trešdienas pēcpusdienā ceļu policija saņēmusi izsaukumu uz Gogoļa un Lāčplēša ielas krustojumu. Sākotnējā informācija bija, ka transportlīdzekļa vadītājs ir uzbraucis virsū gājējam. Ierodoties notikuma vietā, informācija apstiprinājās. Tika konstatēts, ka “Toyota” vadītājs ir uzbraucis gājējam uz pārejas pār ielu. Sākotnējā informācija liecina, ka gājējs bija devies pie viņam atļautā - zaļā luksofora - signāla, bet izmeklēšanā to vēl noskaidros.

Uz notikuma vietu devušās divas neatliekamā medicīniskā dienesta automašīnas, tostarp arī ārstu - speciālistu brigāde. Kā norāda mediķi, cietušais vīrietis negadījuma bija guvis smagu politraumu, taču bijis pie samaņas un steidzami nogādāts tuvējā slimnīcā tālākās palīdzības sniegšanai.

Kā norāda policijā, transportlīdzekļa vadītājs, kurš notrieca gājēju, bija 1937. gadā dzimis vīrietis. Negadījuma vietā tika noskaidrots, ka viņam kopš 2016. gada piemērots transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums, jo nebija veikta ikgadējā veselības pārbaude.

Protams, šāda rīcība ir krimināli sodāma, tādēļ pēc notikušā ir ierosināta lieta un šobrīd turpinās izmeklēšana.

Pats vadītājs notikušo skaidroja, ka viņam priekšā esot braucis autobuss, aiz kura braucis viņš un neesot pamanījis gājēju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas