Jūrmalā mājsaimniece piedzīvo bīstamu situāciju - sprādzienu virtuvē

tautaruna.lv 27.septembris 2021, 20:14
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jūrmalniece Gita Sarmule savā virtuvē piedzīvoja īstu šova cienīgu kadru, kad, rosoties pa istabu, no virtuves atskanēja sprādziens, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Izrādās, - Gitai, vārot maltīti ģimenei, uzsprāga katla vāks, kas sašķīda sīkās lauskās! Māmiņa, kā ierasti, zupu vārīja uz malkas plīts.

"Izdomāju uzvārīt laša zupu, sagatavoju visu un uzliku vārīties katlu uz plīts. Pati tikmēr biju blakus istabā, līdz no virtuves atskanēja sprādziens! Piegāju pie plīts un skatījos, ka ir uzgājis gaisā stikla vāks. Vākam ir trīs gadi, gatavoju visu kā vienmēr, bez straujām temperatūras izmaiņām. Labi, ka tajā brīdī neviena cita nebija blakus!" pauda Gita.

Iespēja, ka katla vāks sprāgs, ir gaužām maza. Tomēr šādi var gadīties vairāku apstākļu dēļ, piemēram, ja stikls reiz ir nokritis uz grīdas.

"Pirmkārt, tā var būt ražotāju kļūda termiskās apstrādes brīdī. Piemēram, ražojot augstas kvalitātes termoizturīgus stikla traukus, papildus tiek veikta to atlaidināšana. Mēdz gadīties arī ka vāks ir nokritis, taču nesaplīst, tad var rasties mikroplaisas. Laika gaitā tās attīstās, kļūst lielākas un vāks var sprāgt," skaidro fiziķis Mihaēls Doroņins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas