Ķengaragā iedzīvotāji ceļ trauksmi par kādu māju; tā ir bīstama!

tautaruna.lv 23.septembris 2021, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Ķengaragā slejas kāda ēka, kas vietējiem iedzīvotājiem sagādā galvassāpes – tās pagrabā dzīvo bezpajumtnieki, bet pa jumtu mēdz staigāt asu izjūtu meklējoši bērni, vēsta “Degpunktā”.

Pastaigājoties pa Ķengaragu, kāda sieviete pamanīja bērnu bariņu skraidām pa graustu Prūšu ielā. Skolēni kaut kā bija ielauzušies ēkā, kam bija jābūt noslēgtai. Nācās saukt policiju. Sieviete pēc tam izlēma par problēmu izteikties vietnē “Facebook”, aicinot vecākus rūpīgāk pieskatīt atvases.

“Šodien jaunieši tika pamanīti uz jumta, metot akmeņus uz garāmgājējiem. Šo faktu apstiprināja citi jaunieši, uz kuriem tika mērķēts un kuri gaidīja policiju. Tagad notikumu vietā darbojas ugunsdzēsēji, ātrā palīdzība un tiek gaidīta policija.”

Likumsargu pārstāvis Toms Sadovskis atzīst, ka izsaukumi uz Prūšu ielas graustu saņemti visai bieži, taču problēma ilgtermiņā ir jārisina ēkas īpašniekiem, nevis policistiem.

Sadovskis stāstīja, ka jau iepriekš vairāki procesi uzsākti par to, ka ēka brīvi pieejama, lai gan apsaimniekotājs aizbultē piekļuves iespējas, taču ar to nepietiek, arī pašlaik ēkā var iekļūt un policijā ir aktīvs administratīvais process par to.

Vietējie spriež, jauniešiem tas nepatika, ka apsaimniekotājs visu laiku liedz piekļuves iespējas, tāpēc viss ir izdauzīts. “Tur bērniem staigāt varētu būt bīstami. Izbrīns, ka nav aiztaisīts, jo lien atkal iekšā,” nosaka vietējā iedzīvotāja Ligita.

Rīgas dome centās ieejas norobežot. Durvīm bija uzliktas atslēgas, bet zemāko stāvu logi aizmūrēti.

Mājokļu un vides departamenta pārstāve stāsta, ka ir plāns bīstamo ēku nosiltināt, nomainīt jumtu un izbūvēt jaunus dzīvokļus. Mērķim nepieciešamie līdzekļi vēl nav saņemti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:50

Jaunākās diskusijas