Streips Purvciemā iegādātajā dzīvoklī salst

tautaruna.lv 22.septembris 2021, 17:30
 
Egons Ansbergs/F64
Žurnālists Kārlis Streips savā facebook kontā ziņo, cik auksti ir viņa mājvietā un ir neizpratnē, kad beidzot dzīvoklī tiks pieslēgta apkure. Pagaidām izlīdzās ar sildītāju.

"Naktis Rīgā kļuvušas dikti aukstas, un dzīvoklī patlaban, 13:27, ir vēss. Termometrs saka +19. Varbūt. Devos uz Rīgas namu apsaimniekotāja mājas lapu paskatīties, vai tur kaut kāda vēsts par to, kad sāksies apkures sezona, jo es tagad Purvciemā dzīvojošs vairs neesmu pats ar savu katlu un līdz ar to kontroles sistēmu.

Vai zināt, kas ir pēdējais RNA ieraksts zem jēdziena "paziņojumi"? Paziņojums, ka 2020. gada 23. un 30. decembrī RNA apkalpošanas centri strādās tikai līdz plkst. 14.00!

Mājaslapā kā tādā ir atvainošanās klientiem, kuri tehniskas kļūmes dēļ ir saņēmuši brīdinājumu par nesamaksātu rēķinu, ja arī rēķins bija nomaksāts. Gandrīz vai sajutos vientuļš, jo es šādu paziņojumu neesmu saņēmis, un tas vismaz būtu liecinājis par kaut kādu dzīvību vai dvašu attiecīgajā namu apsaimniekošanas uzņēmumā.

Pirms pāris mēnešiem uzņēmums nomainīja lapu internetā, kur ierakstīt ūdens patēriņa rādītājus. Pirmoreiz, kad to paprovēju, vienalga, kādā variantā es tos ciparus ierakstīju, sistēma paziņoja, ka ir bijis pārāk liels patēriņš, bet nedeva ne mazākā norādījuma par to, kāda ir problēma.

Līdz ar to, rādītājs pagājušajā mēnesī netika iesniegts. Uzrakstīju RNA depešu pajautājot, kur var uzzināt, kā rādītājus uzrādīt pareizi, bet atbildes nav bijis nekādas. Bet katrā gadījumā, es mājās varu uzvilkt vēl vienu džemperi. Zinu, pastāv kaut kāds algoritms attiecībā uz brīdi, kad top ieslēgta apkure, un varbūt apsaimniekošanas uzņēmumi nav atbildīgi par šādas informācijas sniegšanu saviem klientiem jau laikus, lai mēs varam priecīgi gaidīt. Neatceros, kad pērn apkure tapa ieslēgta. Atceros, vispirms radiatori bija tādi maigi silti, pēc kāda laiciņa jau bija apkure uz pilnu klapi, un ziemu es pavadīju pavisam omulīgos apstākļos. Redzēsim, kā būs šogad," raksta K. Streips.

Vēlāk viņš papildina: "Vakar vakarā jaunais elektriskais sildītājs darbojās nevainojami. Esmu apbruņots līdz brīdim, kad pilsēta pieslēgs apkuri. Dabas māte tāda nerātna kārtējo reizi izrādās esam.[..] Patlaban šeit sēžot manā Purvciemā dators rāda, ka ārā ir +7 grādi un spilgti saulains. Termometrs pie loga apgalvo, ka ir +8,4, un patiesībā ārā ir mākoņains un sauli nevar redzēt vispār. Bet katrā gadījumā, esmu sevi nodrošinājis pret nosalšanu istabas apstākļos. Drusku ceļi trīc domājot par to, kāds būs elektrības rēķins nākammēnes, bet par to padomāšu nākammēnes. Tādā Skārletas Ohāras pārliecībā, ka par nepatīkamām lietām varēs padomāt rīt."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas