Latvieti Lielbritānijā par Covid-19 noteikumu pārkāpšanu ieliek cietumā

tautaruna.lv 22.septembris 2021, 20:36
 
Aivars Ķesteris/F64
Pamatīgās nepatikšanās iekūlušies divi Latvijas pilsoņi britu Gērnsijas salā, kas ir populārs galamērķis Austrumeiropas viesstrādniekiem. Viņi ignorējuši Covid-19 drošības prasības, kā rezultātā viens no viņiem nokļuvis aiz restēm. Britu mediji raksta, ka latvieši ar savu rīcību riskējuši visu salu atkal ieraut “lokdaunā”, stāstīja TV3 Ziņas.
Gērnsijā par Covid-19 pašizolācijas pārkāpumu uz divām nedēļām cietumā ieslodzītais latvietis Aivis Līcītis nav vērsies pēc palīdzības Latvijas Ārlietu ministrijā.

Arī otra sodītā persona, Gundega Dreimane, kurai piespriests 1000 mārciņu sods un divu gadu nosacītais sods, nav vērsusies pēc palīdzības.

Pašizolācijas viesnīcā notikusi ciemiņa uzņemšana, kas ir aizliegts. Latvijas Ārlietu ministrija par sodītajiem pilsoņiem uzzinājusi vien no britu preses. Šiem latviešiem gan paveicies, jo izvairījušies no maksimālajiem sodiem. Tie Gērnsijā ir vieni no pašiem bargākajiem Eiropā - līdz 10 000 britu mārciņu vai ieslodzījums līdz trim mēnešiem.

Daudzviet Eiropā naudas sodi par epidemioloģiskās drošības noteikumu neievērošanu mērāmi vairākos simtos un pat tūkstošos, sevišķi, ja ignorē prasību par pašizolāciju un karantīnu.

Latvijas Ārlietu ministrijā saka, ka, ja pat sodītais pilsonis sazināsies ar konsulāro dienestu, Latvijas puse nekādi nevarēs palīdzēt atbrīvot no soda. Tas būs jāsamaksā vai jāizcieš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas