Rīgā neadekvāts iedzīvotājs aizdedzina savu dzīvokli

tautaruna.lv 22.septembris 2021, 21:51
 
Vladislavs Proškins/F64
Dienests pie dienesta, bet nevienam nav varas pār neadekvātu cilvēku, kurš gadiem ilgi terorizē mājas iemītniekus Rīgā, Kuldīgas ielā 46. Situācija eskalējusies tik tālu, ka huligāns sācis dedzināt savu dzīvokli un nav tālu no tā, ka uguns tiks pielaista gāzes vadam, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kuldīgas ielas 46. nama iedzīvotājus jau ilgstoši terorizē pirmā stāva kaimiņš Konstantīns. Vīrietis ir spēka gados, bet nekur nestrādā, lieto apreibinošas vielas un to iespaidā veic neadekvātas darbības. Maija sākumā Konstantīns tīšām vai netīšām aizdedzināja savu dzīvokli, bet pagājušajā nedēļā atkal miteklī izcēlās ugunsgrēks, un šoreiz mājinieki ir pārliecināti, ka tas darīts speciāli. Proti, Konstantīnam uznācis prāta aptumsums.

“Bija jau plkst. 23.00, es jau gāju gulēt, tad dzirdēju, ka man kāds klauvē pie durvīm. Ugunsdzēsējs teica, lai silti saģērbjas, un viņš izvedīs ārā. Kā ugunsdzēsējs attaisīja durvis, tā pilns koridors ar dūmiem. It kā viņš pats nemaz mājās neesot bijis. Es pa dienu dzirdēju, ka tur staigāja un runāja un pat pacēla balsi,” stāsta kaimiņiene.

Degušais miteklis tagad ir aizzīmogots, bet tas netraucē Konstantīnam iekāpt pa logu vai noraut policijas plombas un ieiet pa durvīm. Pēc atkārtota ugunsgrēka mājinieki tagad dzīvo bailēs, ka vienā reizē visa māja var ”uziet gaisā”.

“Nu tur vairāk nav kam degt, vienīgi man ir bail par gāzi. Mēs taču visi esam apdraudēti,” noraizējusies ir kāda mājas iedzīvotāja.

Pašvaldības policisti atzīst, ka ar Konstantīnu ir bijusi darīšana ne reizi vien, taču šobrīd vienīgais, ko var darīt, ir vīrieti aizturēt, sodīt un atbrīvot: “Jā, nu šīs vasaras laikā mēs uz attiecīgo namu esam saņēmuši vairākus izsaukumus. Pārsvarā visi ir bijuši par šo vīrieti, kad viņš gulējis kāpņu telpā. Ņemot vērā, ka pašreiz pastāv iespēja, ka viņš varētu būt vainīgs, es aicinu iedzīvotājus ziņot policija, ja vīrietis atkal parādās mājas tuvumā.”

Tā kā pastāv aizdomas, ka vīrietis ir nepieskaitāms, lielāka cerība ir viņu ievietot piespiedu ārstniecības iestādē, uzskata Kuldīgas ielas 46. nama iedzīvotāji, taču tam nepieciešama tuvinieku aktīva rīcība, bet, viss ko dara radi, ir tikai un vienīgi saistīts ar Konstantīna dzīvokļa uzturēšanu. Tikmēr apkārtējie viens pēc otra meklē iespējas kā pārcelties uz dzīvi citur.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas