Autovadītājs Skrundā sūdzas par policista rīcību

tautaruna.lv 26.septembris 2021, 12:50
 
Vladislavs Proškins/F64
Vēl vasaras vidū Mārtiņš ar draugiem savā “BMW” markas automašīnā vizinājās pa Skrundu, līdz nolēma piestāt vietējā degvielas uzpildes stacijā. Tieši tur autovadītāju pārsteidza policists, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Izkāpu no mašīnas, gāju “Viršos” pasūtīt burgeru. Skatos, - policists tā naidīgi uz mani lūr un prasa, vai normāli ir pie stūres pa telefonu runāt. Es domāju, ko tas ir “sakurījies”. Iegāju “Viršos”. Pēc kāda mirkļa šis pienāk, piebaksta pie sāna un liek doties viņam līdzi, pretējā gadījumā pielietojot spēku. Izgāju līdzi, un teica, ka runājis pa telefonu esmu," atceras Mārtiņš.

Likumsargs turpat degvielas uzpildes stacijas teritorijā aizpilda pārkāpuma protokolu par telefona lietošanu pie automašīnas stūres, atrodoties kustībā. Norādīts arī maksimālais piemērojamais soda apmērs - 100 eiro.

Mārtiņš ir pilnīgi pārliecināts par savu taisnību un noliedz, ka iebraucis degvielas uzpildes stacijas teritorijā, runājot pa telefonu. Pretējās domās gan ir policija. Šādās konfliktsituācijās lieliski noderētu videonovērošanas kameru ieraksti. Likumsargiem tādu neesot.

Mārtiņš uzskata, ka policistam esot bijusi personīga nepatika, tāpēc arī pārkāpums “izzīsts no pirksta”, turklāt vēl piemērojot maksimālo soda apmēru.

Valsts policija nesaskata pamatu apšaubīt likumsarga pieņemto lēmumu.

Vēlāk Mārtiņš ziņo, ka sodu bijis spiests apmaksāt, jo automašīnai bija jāveic ikgadējā tehniskā apskate. Kas attiecas uz policijas spēkā atstātā lēmuma pārsūdzēšanu tiesā, tad esot jau nokavēts likumā noteiktais pārsūdzības iesniegšanas termiņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas