Sieviete neizpratnē par Covid-19 sertifikāta reklāmu

tautaruna.lv 22.septembris 2021, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Sociālo tīklu lietotājas Lienes uzmanību piesaistījis reklāmas ieraksts, kur piedāvā iegādāties Covid-19 sertifikātu plastikāta kartes izmērā, vēsta raidījums "Bez Tabu". Tomēr rodas jautājums, cik tas patiesībā ir droši?

Lienei māc bažas, ka ekrāna otrajā pusē sēž krāpnieki, kuru vienīgais mērķis ir izkrāpt datus.

"Ja būtu oficiāli, tad jau valsts pati piedāvātu tādu iespēju. Es viņu mājas lapā izlasīju, ja karte nestrādā, tad viņi atbildību neuzņemas. Viņi tikai uztaisa karti, bet QR kods jau nebūs mūžīgs, kā viņi zinās, cik ilgi karte darbosies?" pauž Liene.

Vietne CovidID pieder uzņēmumam “Viens metriņš”. Mājas lapā ir vēstīts, ka sertifikātu var saņemt divos veidos, ar kurjerpasta starpniecību, vai bārā “Nemiers”.

"Novērojām, ka cilvēki izklaides vietās netiek ātri garām apsargiem. Viņi Covid-19 sertifikātu meklē savos telefonos vai dod izprintētu, saburzītu lapu. Parasti iedodot papīra formātā, apmeklētāji piekodina, lai sertifikātu nesaloka. Mēs, ņemot vērā šādu pieredzi, izdomājām sertifikātu uztaisīt kā plastikāta kartiņu. Protams, bija domstarpības, vai cilvēkiem vispār kaut ko tādu vajag, bet izrādās, ka jā!" saka Dāvis Stade, mājas lapas “CovidID” veidotājs.

Valsts iestādes neuzrauga šāda veida pakalpojumu sniegšanu, tomēr tas neesot aizliegts. Vienīgi iedzīvotājiem jārēķinās, ka būs vietas, kur var lūgt uzrādīt pilno sertifikātu pdf formātā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas