Rīgas mežos paveras baisi skati

tautaruna.lv 24.septembris 2021, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
TV3 raidījums “Bez Tabu” dodas uz mežu Rīgas pievārtē, lai pārliecinātos, cik plaši piedrazota ir nejauši izvēlētā teritorija.

AS ”Latvijas Valsts meži” pārstāvis Tomass Kotovičs atzīst, ka pašreizējā situācija valstī neesot laba, taču nedaudz priecējot tas, ka viss neesot kļuvis sliktāk. Šogad esot izvesti aptuveni 6000 kubikmetru atkritumu no valsts mežiem vien. Ik pa laikam izdodas arī pieķert mēslotājus tieši nelegālo darbību brīdī. Un mežā cenšas neatļauti atbrīvoties no visdažādākajiem atkritumiem - sākot no kartona krāvumiem un beidzot ar mēbelēm un automašīnu virsbūves detaļām.

Kotovičs apstiprina, ka dažādās vietās Latvijā, kur situācija ar piemēslošanu ir viskritiskākā, tiekot arī izvietotas videonovērošanas kameras. Ar to palīdzību jau esot izdevies arī notvert ļaundarus, ar kuriem jau nodarbojas Valsts policija.

Jāpiebilst, ka liela daļa mežā izmesto atkritumu ir stikla pudeles. Lai atbrīvotos no tukšās taras, nebūt nav jāpiepūlas. Pirmkārt, to var izmest jebkurā atkritumu konteinerā. Otrkārt, to var izmest arī stiklam paredzētā atkritumu šķirošanas tvertnē. Treškārt, pudeles iespējams nodot taras pieņemšanas punktos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:28

Jaunākās diskusijas