Alūksnē aizdegas dzīvoklis, kurā vieni paši bija mazi bērni

tautaruna.lv 15.septembris 2021, 13:09
 
Oksana Džadana/F64
Alūksnē, kāda daudzdzīvokļu nama ceturtā stāva dzīvoklī, laikā kamēr mājās bijuši tikai skolnieki un viņu mazais brālis, izcēlies bīstams ugunsgrēks, vēsta “Degpunktā”.

Pagājušajā piektdienā kāda ģimene Alūksne pieredzējusi šausmu un izmisuma pilnus mirkļus, kad viņu ceturtā stāva dzīvoklī, kurā mīt vecvecāki un četri viņu mazbērni, izcēlies ugunsgrēks.

Vecmāmiņa Inese asarām acīs stāsta, ka devusies uz dārzņiņu pēc ceturtā bērna - meitenīties, kad viņai zvanījusi otra mazmeitiņa, informējot par notikušo.

Sakritības pēc tobrīd ar auto garām braucis kāds paziņa, kas, izdzirdot par nelaimi, kundzi ar mazmeitiņu steigšus aizvedis līdz mājām. Sievete bērnu atstājusi auto, bet pati steigusies augšā, kur pie dzīvokļa durvīm satikusi kaimiņu Juri, kurš bija sajutis ko nelāgu un jau centies iekļūt dzīvoklī. Saimniece atklāj, ka steigšus atslēgusi ārdurvis, taču ar sparu raujot tās vaļā, rokturis palicis rokās.

Viņa turpina - kaimiņš Juris jau ar cirvi stāvejis blakus un viņa mudinājusi, lai cirvi liek lietā un izlauž durvis. Kad tas paveikts, skatam pavērās sadūmotais dzīvoklis. Viņa apliecina, labi, ka mazmeita piezvanīja, mazbērni esot atbildīgi. Izrādījis, ka aizdedzies balkons, stāsta vecmāmiņa, pieļaujot, ka kāds bija nometis nenodzēstu izsmēķi.

Mirklī, kad bērni jau bija vecmāmiņas rokās, notikuma vietā ieradušies arī glābēji, kuri steiguši dzēst liesmas un palīdzējuši no ēkas izkļūt vairākiem tās iedzīvotājiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Alūksnes daļas komandieris Gints Ilva stāsta, ka dzīvoklī bija sadūmojums, arī mājokļa kāpņutelpa esot bijusi sadūmota. Trīs cilvēkus - jau pieminētos dzīvokļa iemītniekus - izglāba kaimiņš, bet piecus - VUGD. Kopumā evakuējušies astoņi cilvēki.

Diemžēl, divi vecākie bērni pēc pieredzētā nonākuši slimnīcā. Acīmredzot, dūmos pavadītais laiks atstājis kādas sekas. Mazākajam puikam, kurš bija paslēpies vannasistabā, izdevies tikt cauri vien ar izbīli un viņš pēc dakteru apskates atgriezies mājās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:24

Jaunākās diskusijas