Siguldietis zaudē lielu naudu, cenšoties nopirkt sievai auto

tautaruna.lv 18.septembris 2021, 17:43
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
“Sievai radās vēlme pēc jaunas mašīnas. Pētot tiesu administrācijas izsoļu lapu, ieraudzījām automašīnu. Pieņemamu – gan krāsā, gan izpildījumā, gan pēc vecuma,” Kaspars no Siguldas stāsta, kā Elektronisko izsoļu vietnē noskatījis un vēlāk arī kā juridiska persona nosolījis 2017.gadā ražoto “Renault Clio” automašīnu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Siguldietim izsoles neesot sveša lieta, taču līdz šim izticis bez būtiskiem starpgadījumiem. Sarkanā spēkrata gadījumā gan viss ir citādi.

Edgars pirms izsoles iemaksājis oficiāli prasītās naudas summas, bet jau pēc automašīnas nosolīšanas - arī atlikušo transportlīdzekļa vērtību. Summā - vairāk nekā septiņi tūkstoši eiro. Neilgi pēc nosolītās summas pārskaitīšanas, Kaspars sazinās ar zvērināto tiesu izpildītāju, lai vienotos par automašīnas saņemšanu. 4.augusta rītā ģimene no Siguldas dodas uz tiesu izpildītājas kantori Limbažos.

Jau ierodoties norādītajā adresē un gaidot vairākus desmitus minūšu, Kaspars tramīgi apjautājies, vai var būt situācija, ka automašīnu neatvedīs. Tiesu izpildītājas aizvietotāja attrauca, ka tādā gadījumā mašīnas turētājam iestāšoties kriminālatbildība.

Automašīna reģistrēta uz uzņēmumu SIA “Krone Invest”. Firmai ir ne tikai nodokļu parāds, pret to ir arī uzsākts tiesiskās aizsardzības process. Transportlīdzeklis ticis nodots lietošanā uzņēmuma dalībniekam, kurš 4.augusta rītā solījies atzvanīt tiesu izpildītājiem. Nākamā saruna gan izkūp gaisā un līdzi tai - arī kārotā automašīna.
"Pēc brīža viņa [tiesu izpildītājas aizvietotāja] pateica, ka automašīna nebūs, jo viņš to automašīnu esot nodevis [valdes priekšsēdētājam]," stāsta Kaspars.
SIA “Krone Invest” valdes priekšsēdētājs, kurš cita starpā ir arī turpat Limbažos praktizējošs advokāts, noliedz, ka automašīna ir viņa rokās.
"Mums nav ne šo cilvēku telefoni, ne adreses, kur mēs viņus varam satikt un uzrunāt. Un tas īsti nav mūsu pienākums, jo mums nav nekādu juridisku saistību ar šiem te cilvēkiem. Mēs pirkām no zvērinātu tiesu izpildītāju pārstāvēta biroja, pārskaitījām naudu uz Valsts kasi. Kur nu vēl godīgāk. Tas nav aiziet “ss.lv” kādam iedot naudu un - pēc tam pats vainīgs," saka Kaspars.
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētājas vietnieks Andris Spore gan izsaka līdzjūtību Kasparam - šādi gadījumi notiek, taču - ļoti reti. Tomēr tiesu izpildītājs neko būtiski ietekmēt vairs nevarot, kā vien vērsties prokuratūrā, lūdzot uzsākt krimināllietu pret konkrētās automašīnas turētāju saistībā ar mantas pazušanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas