Cilvēkiem mājā Jēkabpilī nākas dzīvot briesmīgos apstākļos

tautaruna.lv 6.septembris 2021, 7:00
 
Gints Ivuškāns/ F64
Daudzdzīvokļu namu Jēkabpilī “iekarojuši” prusaki. Velta pārmetumus apsaimniekotājam, kas, pēc izmisušo iedzīvotāju domām, laikus nav risinājis problēmu, ļaujot tai samilzt, tādējādi nu cīņu ar nelūgtajiem viesiem padarot daudz grūtāku, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Jēkabpils iedzīvotāji no Viesītes ielas 41. daudzdzīvokļu nama stāsta, ka pirmos prusakus namā konstatēja vasaras sākumā, bet nu riebīgie “apakšīrnieki” esot apsēduši daudzus dzīvokļus visās kāpņu telpās.

"Man šie “mājdzīvnieki” nav vajadzīgi! Ja es gribētu mājdzīvnieku, paņemtu suni vai kaķi. Prusaki izplatījušies pa visu māju, visās kāpņu telpās no pirmā līdz piektajam stāvam. Esmu izmēģinājusi visus indēšanas līdzekļus! Es nevaru sadzīvot ar prusakiem! Es visu laiku mazgāju, katru vakaru, no rītiem mazgāju visu! Es jau vīram teicu, ka drīz jau modīšos ar prusakiem gultā!" pauž Anžela.

"Problēma izpletusies līdz pat kaimiņu mājai. Arī no pretējām privātmājām iedzīvotāji stāsta, ka redzēti siltumnīcās. Namu pārvalde vilcinājās tik ilgi, kad prusaki aizgāja pa visurieni! Man ir divi mazi bērni, man panika! Man vairāk bail, nekā bērniem! Kārtoju māju, redzu tādu lielu! Milzīgi arī ir!" saka Antra.

Iedzīvotāji stāsta, ka apsaimniekotājam “JK Namu pārvalde” par prusaku problēmu ziņojuši jau pirms Jāņiem.

"Vairākkārt zvanījām uz namu pārvaldi. Vienmēr bija atrunas, ka indes nav, ka tā būs rīt, parīt. Ļoti ilgi gaidīju to parītdienu. Tad zvanīju, apjautājos ļoti dusmīgi, kad tā diena pienāks. Draudēju, ka ņemšu visu savās rokās un zvanīšu “Bez Tabu” cerībā, ka tad kaut ko sāks darīt. Pēc šī zvana atbrauca, smuki izlīmēja lapiņas ar informāciju, ka nākamajā dienā notiks dezinsekcija, bet dezinsekcija notika sekojoši: tantiņa, kuru nenosodu, jo darīja, ko lika, ienāca kāpņu telpā, pirmo stāvu appūta ar kaut kādu šķidrumu un apsēdās pie kāpņu telpas. Sēdēja stundu, pusotru, pļāpāja ar kaimiņienēm, tad uz nākamo kāpņu telpu aizgāja. Tā dezinsekcija bija tāda skatam, lai mums aizvērtu acis uz problēmu," stāsta Antra.

Kā raidījumam skaidro apsaimniekotāja “JK Namu pārvalde” pārstave Iveta Skolniece, ar konkrēto kaitēkļu indētāju apsaimniekotājs sadarbojas daudzus gadus, līdz šim sūdzību par viņas darbu neesot bijis. Raksturo viņu kā profisionāli. Namu pārvaldes pārstāve gan nenoliedza, ka pagaidām cīņa pret prusakiem namā ir nesekmīga, jo indēšanu nepieciešams veikt vainlaikus gan koplietošanas telpās, par kurām atbild apsaimniekotājs, gan dzīvokļos, kur ar prusaku indēšanu jānodarbojas iedzīvotājiem. Tomēr prusaku indēšanu visur vienlaikus neizdodas īstenot, lai gan apsaimniekotājs informatīvos paziņojumos esot informējis, ka pēc deinsekcijas divu dienu laikā iedzīvotājiem jārīkojas arī savos mitekļos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas