Ģimene sašutusi, nopērkot iecienītu produktu Latvijas lielveikalā

tautaruna.lv 11.septembris 2021, 12:43
 
Ilustratīvs attēls / F64
Braucot pakaļ trīsgadīgai meitai uz bērnudārzu, Mārtiņš piestāja pārtikas veikalā, lai veiktu ikdienišķus pirkumus. Tostarp kulinārijas nodaļā nopirka arī 184 gramus frī kartupeļus, kas meitai ļoti garšo, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Trīsgadniece apēdusi divus kartupelīšus, kad paziņojusi, ka tos vairs nevēlas ēst. Citkārt meitenīte apēd piecus-septiņus kartupelīšus. Vecāki iepakojumu paņēmuši pie sevis, tad saoduši nepatīkamu smaku.

Mārtiņa dzīvesbiedre vienu no kartupeļiem pagaršojusi un to nekavējoties izspļāvusi, pēc tam muti skalojusi ar ūdeni.

"Kundze pagaršoja un teica, ka kartupeļi riebīgi ož. Tāda ķīmiska piegarša. Es pasmaržoju, atteicos ēst. Tā bija tāda kā ”dusta”, ko izmantoja padomju laikos, smaka, tāda kā inde, ķīmisks mazgāšanas līdzeklis. Kundze aiznesa uz darbu, visas kolēģes pateica, ka tā smaka nav normāla," saka Mārtiņš.

Ģimene, bruņojoties ar smirdīgajiem kartupeļiem, atgriezusies veikalā. Tur paziņots, ka vadība jau devusies mājup, tādēļ nāksies runāt ar vecāko kasieri. Ģimene darbiniecei piedāvājusi kartupeļus nogaršot.

"Viņa atteicās garšot, tikai pasmaržoja un teica, ka tā smarža nav normāla. Nekavējoties aizgāja uz zāli, teica, ka izņems produktu no vitrīnas. Prasīju, ko darīt ar bērnu? Nebija nekādu ieteikumu. Zvanīju PVD un BIOR laboratorijai, taču tur atteicās analīzēm no privātpersonas pieņemt šo produktu. Domāju, ka arī “Rimi” vajadzētu būt ieinteresētiem, lai pēc iespējas ātrāk pārbaudītu šo produkciju."

Veikala administrācija, negaidot PVD vizīti, nolēmusi veikt savu pārbaudi.

"Konkrētā partija un frī kartupeļi tiek gatavoti konvekcijas krāsnīs. Bez eļļas, bet ar karsto gaisu. Tas ir veselīgāks veids kā gatavot. Esam sazinājušies ar mūsu piegādātāju, varbūt viņam ir skaidrojums par šo situāciju. Tāpat apsekojam arī tehnoloģiskos procesus, pašas iekārtas, lai tās atbilstu visām prasībām. Šobrīd neesam konstatējuši pārkāpumus tehnoloģiskos procesos, tāpat neesam saņēmuši sūdzības no citiem klientiem, veikaliem par šo produkcija," pauž "Rimi" pārstāve Inga Bite.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas