115 eiro par 10 minūtēm! Sašutumu izraisa summa par piena zoba izraušanu

tautaruna.lv 14.augusts 2021, 14:14
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com
Sociālās vietnes Facebook lapā "Slepenais pircējs" publiskots čeks ar summu, kādu nācies samaksāt par viena piena zoba izraušanu bērnam.

Tiek norādīts, ka piena zoba izraušana bērnam diennakti dežūrējošā klinikā izmaksājusi 115 euro. Turklāt, kā norāda ieraksta autors, process aizņemis vien dažas minūtes.

"Valstī ir tik daudz nesalīdzināmā..... minimālā mēneša! alga par kuru strādā 45% valsts iedzīvotāju ir aptuveni 450 euro. Bet 10 minūtēs izraut piena zobiņu - 115 euro," pausts ierakstā.

Tikmēr komentāros cilvēku domas dalās - kamēr vieni ir sašutuši par šādu summu, citi attaisno to ar laiku, kad zobs izrauts un stomatologa profesijas izmaksām.

"Prātiņ, nāc mājas! 115 eur par piena zoba izraušanu!" - sašutumu neslēpj komentētāja.

"Nu, kurš grib strādāt pēc pulksten 22.00 vakarā? Un, ja strādā, tad attiecīgi prasa samaksu. Būtu gājuši pa dienu, tad cenrādis tajā klīnikā rāda 15 euro kustīga piena zoba ekstrakcija un 30 euro piena zoba ekstrakcija. Varbūt vēl anestēziju ieskaitītu klāt. Viņi jau privāta iestāde, liek tādas cenas kādas uzskata par izdevīgām sev," norāda komentētāja.

"Ziniet, mēs daudz varam spriest par dargo zobarstniecību, bet diemžēl tikai par Valsts zobārstniecības kabinetiem. Tīri mans viedoklis - studēt zobārstniecību ir dārgi, atvērt mūsdienīgi aprīkotu privātklīniku - ļoti, ļoti dārgi... Man arī ir par dārgu..., un ne tikai zobārstniecība, arī citi izmeklējumi, ko nevaru atlauties....bet, diemžēl, ir jāsaprot, ka nebūs mums nekas par velti, vai pa lēto...tad jāņem apdrošināšana," pauž komentāra autore.

"Biju piektdien tur pat. Cena ir atbilstoša darbam kvalitātei attieksmei. Ja tā ir vienīgā klinika kur akūti nakti var ko lietas labā darīt tātad ir ok. Man izrāva gudrības zobu samaksāju bisķi vairāk. Bet tur ietilpa konsultācija rentgens 2 x atsapināšana šuves. Manuprāt nebūs neviena diennakts klinika kur samaksāsiet 30 eur. Labi zobu ārsti arī labi maksā. Gribi pa lēto var sanākt bērnam trauma utt. Ne tikai zobu ārsta pakalpojumi šādas klīnikas maksā. Jeb kura privāt klīnika nākas maksāt pieklājīgi," ar pieredzi dalās komentētāja.

Jāatzīmē, ka iedzīvotāji arī iepriekš publiski pauduši sašutmu par saņemtajiem rēķiniem Latvijas zobārstniecības klīnikās. Piemēram, kāds rīdzinieks, izpētot saņemto čeku, konstatētjis, ka jāmaksā par ārstu individuālās aizsardzības līdzekļiem.












Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas