Kaimiņa izdarības Ķengaragā pamatīgi satrauc daudzdzīvokļu nama iedzīvotājus

tautaruna.lv 5.augusts 2021, 17:30
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Maskavas ielas iedzīvotājus jau ilgāku laiku satrauc kaimiņa Modra rīcība, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Rīdzinieks Modris, kurš dzīvo vienā no Maskavas ielas daudzdzīvokļu namiem, aizraujas ar dārziņa iekopšanu uz koplietošanas zemes pie mājas. Lai gan rosība ar “zaļajiem pirkstiņiem” ir apsveicama pieklājīgā vecumā, pirms gada Modra kaimiņi bija satraukti par bedri, ko sirmgalvis gana dziļu bija izracis turpat uz koplietošanas zemes. Iedzīvotāji uztraucās, ka tajā kāds var iekrist un traumēties. Modris bedrē bēra atkritumus. Bedres autors raidījumam stāstīja, ka bedrē veido kompostu dārzam.

Agrāk Modris aizrāvies arī ar pagraba koplietošanas telpu piepildīšanu ar atkritumiem. Šādi apstākļi pagrabā bija labvēlīgi grauzējiem, kas bija savairojušies un izlauza ceļu līdz dzīvokļiem. Pagājušogad nama apsaimniekotājs informēja, ka grauzēju problēma atrisināta ar deratizāciju, tomēr sarežģītāk esot pierunāt kungu pašam savākt drazu no sava dzīvokļa, jo tas ir vīrieša īpašums. Arī tajā sanestais radīja smaku nama kāpņu telpā. Vairāk par situāciju namā pirms nepilna gada lasi šeit.

Šī gada augustā “Bez Tabu” atkārtoti viesojās konkrētajā adresē, kur konstatēja, ka bedre pie mājas ir aizbērta un vairs nevienu neapdraud. Modra kaimiņš atvēra pagraba durvis, kur gan aizvien ir “bēdu ieleja”: koplietošanas telpas piekrautas ar dažnedažādu drazu, ko, kā stāstīja iedzīvotājs, esot sanesis Modris. Raidījuma komandai atkal izdevās sastapt sirmgalvi, kurš stāstīja, ka sanestais pagrabā varot noderēt saimniecībā. Par to, vai ar drazu aizvien piepildīts viņa dzīvoklis, Modris šoreiz neļāva pārliecināties.

Pirms gada par Modra dzīvesveidu un kaimiņu bažām par viņa veselību Sociālais dienests uzzināja no “Bez Tabu”, lai gan par notiekošo namā bija informēts gan nama apsaimniekotājs, gan policisti, kuri pēc iedzīvotāju sūdzībām bija reaģējuši, ierodoties adresē. Nedz policija, nedz apsaimniekotājs neinformēja Sociālo dienestu par Modra dzīvesveidu un neaicināja iesaistīties palīdzības sniegšanā.

Pērn sociālie darbinieki apņēmās uzrunāt Modri un piedāvāt palīdzību mājas solī, piemēram, dzīvokļa uzkopšanā. Lai gan Modris teica, ka gada laikā sociālie darbinieki nav piedāvājuši palīdzību, Rīgas domes Labklājības departamentā šovasar informēja, ka sociālie darbinieki uzrunājuši Modri, bet viņš no palīdzības atteicies.

Uzklausītie nama iedzīvotāji, ilgstoši novērojuši Modra izdarības, raidījumam pauda bažas par Modra kunga garīgo veselību. Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice atgādināja kaimiņiem, ka viņi ir tiesīgi pieaicināt mediķus, kuri varētu konstatēt neadekvātu uzvedību, kas ietekmē citus.

Kā noskaidrojuši sociālie darbinieki, Modra aprūpē iespēju robežās iesaistoties vīrieša meita. Pats Modris to raidījumam apstiprināja, piebilstot gan, ka “meitai ir arī sava dzīve”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas