"Kaut kāda bērnu diskriminācija!"; vakcinēti vecāki saskārušies ar nepatīkamu situāciju

tautaruna.lv 2.augusts 2021, 13:12
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Vecāki, kas saņēmuši pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 un audzina bērnus, kas jaunāki par 12 gadiem, saskārušies ar nepatīkamu situāciju. Vēloties izmantot vakcinēto priekšrocības, piemēram, apmeklējot kādu sen gaidītu koncertu vai pasākumu, izrādās, ka bērnus gribot negribot jāatstāj mājās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Kāda jēga bija vakcinēties? Tāpat jāsēž mājās. Man ir trīs bērni un nevienu vakcinēt nevaru, jo visi ir jaunāki par 12 gadiem! Kaut kāda bērnu diskriminācija!" - vecāku pausto citē "Bez Tabu".

Šobrīd nav sniegtas rekomendācijas vakcinēt bērnus, kas jaunāki par 12 gadiem, un nav zināms, kad tas varētu mainīties, taču vairumā koncertu ieeja ļauta vien vakcinētajiem vai vīrusu pārslimojušajiem. Jā, šie noteikumi attiecas arī uz bērniem līdz 12 gadu vecumam. Turklāt arī uz zīdaiņiem bērnu ratiņos, kas nozīmē, ka vecākiem jāmeklē auklīte, lai apmeklētu kādu pasākumu.

Mūsu ģimene piesargājās. Visi savakcinējušies, izņemot bērnu. Tagad atšķirībā no tiem, kuri slimojuši, nevaram uz kultūras pasākumu kopā ar bērnu aiziet. Kādu vēstījumu tas sevī nes? Apzināti inficēt bērnu ar Covid-19? Stulbums kaut kāds vispār.

Arī ilggadējais producents Sandis Mohovikovs nenoliedz, ka vakcinētie vecāki pauduši neizpratni par šā brīža situāciju - paši drīkst apmeklēt izklaides pasākumus, bet atvases jāatstāj mājās.

"Mēs kā pasākumu rīkotāji esam atkarīgi no Ministru kabineta noteikumiem. Skatītājiem jāsaprot, ka tie nav mākslinieku izdomāti noteikumi," norāda Mohovikovs.

Pasākumu organizatori drīkst rīkot divu veidu pasākumus - tikai vakcinētajiem un vīrusu pārslimojušiem cilvēkiem vai ļaut pasākumā piedalīties ar negatīvu Covid-19 testu, tas nozīmē, ka iespējas būtu ikvienam, tomēr otrs variants paredz zināmus izaicinājumus tieši pasākuma rīkošanā. Organizatoriem jānodrošina atsevišķas sēdvietas, labierīcības, ieeja. Nereti vietas, kur plānots pasākumus rīkot nav atbilstošas, lai spētu ievērot visus noteikumus.

Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka arī bērni saslimst ar Covid-19 un pārnēsā vīrusu. Mazam bērnam var nebūt izteiktu simptomu, taču viņš var inficēt citus pasākuma apmeklētājus, tāpēc šobrīd pastāv minētā kārtība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:16

Jaunākās diskusijas