Cilvēki šūmējas par kādas pedagoģes nāves iemeslu

tautaruna.lv 29.jūlijs 2021, 17:12
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Ziņa par kādas gados jaunas skolotājas pēkšņo nāvi internetā ir sacēlusi viedokļu vētru. Radinieki un kolēģi min faktu, ka sieviete pirms laika ir saņēmusi poti pret Covid-19, citi cilvēki tomēr uzskata, ka vakcīnas pieminēšana ir tikai spekulācija un tai nav nekāda sakara ar skolotājas nāvi. Arī Zāļu valsts aģentūra, balstoties uz tai pieejamiem datiem, norāda, ka līdz šim Latvijā nav apstiprināts neviens letāls gadījums, kuram, šobrīd būtu noteikta ticama cēloniska saistība ar vakcināciju pret Covid-19.

"Ilgi domāju vai publiski rakstīt par savām sāpēm un ģimenes traģēdiju, svētdien 25.jūlijā mūžībā devās mana māsa [....] trīs bērnu māte, 30.gadu vecumā, plaušu tromboze - nesaprotu kā jaunai veselai sievietei kas tās?" Facebook raksta sievietes māsa. Lai arī ir zināms mirušās sievietes vārds, portāls nolēma to nepublicēt. Arī ierakstu autorus nē.

Facebook

Vēl kāda no radiniecēm turpina: "Nāve atnāca pēkšņi, neviens to negaidīja. Jauna meitene 30 gadus mirusi no asins recekļa plaušu artērijā. Kā tas ir? Kāpēc pēdējā laikā tik bieži dzirdu par šo nāves cēloni? Kāpēc 30 gadus jauni mirst no asins recekļa? Kurš var mums paskaidrot beidzot, kas notiek?"

Ļoti skarbu viedokli pauž kāda skolotāja:

Facebook

Lielākā daļa komenttētāju izsaka līdzjūtību, tiesa, citi uzskata, ka nāves saistīšana ar vakcīnu nav korekta un ceļ vienīgi nevajadzīgu paniku sabiedrībā.

Lūk, daži komentāri:

Liene: Līdzjūtība ģimenei, tuviniekiem. Šeit tomēr ir jāpiekrīt iepriekšējiem komentāriem, ir jāveic autopsija,lai varētu 100% pateikt, ka pie vainas vakcīna. Kādēļ neviens nekliedz par to, ka mira un mirst cilvēki no difterijas, stingumkrapju vakcīnas. Arī no zālēm, antibiotikām, ibumetina, hormonālām rodas smagas komplikācijas un arī nāves gadījumi. Šobrīd vakcinācija ir aktuāls temats, tādēļ covid vakcīna būs vainīga pie visa.

Kā arī ieteikums statistiski paskatīties, ka no covid nomirst vairāk, nekā no vakcīnas.
***
Roberts: Izsaku līdzjūtību, tomēr aicinu nogaidīt izmeklēšanas secinājumus pirms izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, antivakseriem šis ir īsts saldais ēdiens, bet šaubīgajiem iemesls nepotēties. Retos gadījumos cilvēki negaidīti aizgāja arī 30 gados ilgi pirms Covida un potēm. Šo gadījumu noteikti vajag izmeklēt, bet ticamība, ka pirms mēneša veiktai potei ir kāda saistība ar nāvi ir ļoti mazticama. Izturību palikušajiem tuviniekiem un iztiksim bez raganu medībām pirms laika!
***
Ginta: Varētu padomāt, ka, ja nepotētu, tad gan visi dzīvotu mūžam. Žēl, ka ātrāk nebija, ko vainot, kad mira man tuvi, tiešām jauni cilvēki!
***
Kristīne: Arī jauni cilvēki mirst no trombiem plaušās vēl pirms Covid bija un pirms potes ieviesa. Diemžēl sirds un asinsvadu saslimšanas ir izplatītākais nāves cēlonis. Nāve iestājas negaidīti un pēkšņi, veseliem un jauniem cilvēkiem. Man personīgi zināmi vairāki cilvēki paziņu lokā, kuriem nomira no trombiem dažādos orgānos, sirdī, galvā
***
Ilga: Izsaku līdzjūtību! Bet tik skaļam apgalvojumam ir jābūt arī pierādījumiem! Veiciet autopsiju un pierādījumus studijā!
Nu nedrīkst klaji apgalvot, ka tieši tas bija pie vainas, to nepierādot.
Vai tiešām tagad drīkst pilnīgi visu paziņot, nepierādot patiesību?
Nevienu NEDRĪKST apsūdzēt par vainīgu bez pierādījumiem..

Piebildei: Zāļu valsts aģentūra 27.jūlijā informēja, ka līdz šim kopumā saņemti 24 ziņojumi par letāliem gadījumiem, no kuriem šobrīd izvērtēti 16. Astoņos gadījumos vērtēšana vēl turpinās, jo ir pieprasīta autopsija un cita informācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas