Četrus mēnešus gaida naudu! Pamatīgi apkrāpj sirmgalvi Bērzē

tautaruna.lv 29.jūlijs 2021, 17:30
 
Ekrānuzņēmums/Bez Tabu
Bērzes ciema iedzīvotājas Indras sētā agrā pavasarī mājas pagalmā iebrauca divi vīrieši, kuri piedāvāja savākt metāllūžņus. Indra apdomājot arī piekrita tos nodot, bet tagad rūgti to nožēlo, vēsta TV3 raidījums "Be Tabu".

Kopš vīra nāves Indra bija spiesta pati tikt galā ar metāllūžņu čupu pagalmā. Sieviete ne bija likusi sludinājumu, ne kādam zvanījusi, ka vajadzīga palīdzība, bet vienā dienā kā no zila gaisa uzradās labvēļi, kuri gatavi visu savākt.

SIA “Evrotransmet” sludinājums vēsta: "Iepērkam visa veida metāllūžņus par vislabākajām cenām! Mēs esam strādnieki, kas izbrauc pie jums, aizved visu jums nevajadzīgo, viss, kur ir klāt metāls. Varat zvanīt arī, ja jums šķiet, ka jums nekas daudz nav, atbrauksim un izvedīsim arī to."

Sieviete atklāj, ka piebrauca visai solīdi cilvēki, kuri parādījuši dokumentus, kādu firmu pārstāv. Tā kā Indrai tobrīd vajadzēja iegūt papildu līdzekļus un pati nevarēja metāllūžņus aizvest, arī piekrita darījumam.

Pensionāre uzticējās un ļāva savākt aptuveni trīs tonnas lūžņu. Vienojās, ka naudu nākamajā dienā pārskaitīšot uz Indras kontu. Bet ne nākamajā, ne arī vairākus mēnešus pēc tam naudu tā arī sieviete nav saņēmusi.

Šobrīd cīņu ar negodprātīgajiem darbiniekiem ir pārņēmusi Indras mazmeita, taču arī viņa atduras pret solījumiem, ka nauda būs.

Izpētot informāciju internetā, ne firmas norādītais nosaukums, ne reģistrācijas numurs neeksistē, bet toties ir cita firma ar līdzīgu nosaukumu un samainītiem cipariem reģistrācijas numurā.

SIA “Evrotransmet” pārstāvis telefona sarunā raidījumam, norāda, ka sievietei 200 eiro tikšot uzreiz atdoti, taču piemetina, ka situācija ir "cita", bet konkrēti atsakās kaut ko paskaidrot.

Valsts policija aicina uzmanību pievērst tam, ka cilvēki, ierodoties dzīvesvietā, piedāvā iegādāties metāllūžņus. Pastāv liels risks, ka tie ir nelegāli uzņēmēji un nauda netiks samaksāta. Mēs iesakām iedzīvotājiem pašiem metāllūžņus nogādāt uz oficiālajām pieņemšanas vietām, vai, ja nav iespējams tos nogādāt, tad ar oficiālajām vietām sarunāt pārvešanu.

Indra atzīst, ka ir guvusi mācību un nožēlo, ka viss tik nelāgi sanācies. Tomēr gaida, kad naudu samaksās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas