"Ar mazu bērnu iesprūdu uz pusstundu"; Ogres iedzīvotāja piedzīvo baisu pieredzi pilsētas lifta dēļ

tautaruna.lv 31.jūlijs 2021, 12:45
 
Ekrānuzņēmums/Bez Tabu
Pērnā gada novembrī svinīgi atklāts atjaunotais gājēju tunelis Ogrē. Vietējie iedzīvotāji priecājas, ka šobrīd šķērsot dzelzceļa pārbraukti ir pavisam droši, tomēr māmiņas ar bērnu ratiņiem vēlētos, lai tiktu padomāts par lifta tehnisko stāvokli. Šobrīd tas biežāk nestrādā, nekā strādā, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Iedzīvotāja Krista stāsta par savu nepatīkamo pieredzi. Viņa kopā ar gadu veco meitu iekāpusi liftā, bet ārā no tā nav tikusi. Lieki piebilst, ka gaisa temperatūra tobrīd bijusi tuvu trīsdesmit grādiem, turklāt ventilācijas pacēlājā neesot!

Krista raidījumam stāsta: "Es ar mazu bērnu iesprūdu uz pusstundu liftā, kurā nav gaisa. Bērns niķojās, man arī kļuva grūti. Zvanīju lifta remontam, man pateica, ka var atbraukt tikai pēc 40 minūtēm. Rodas jautājums, kas par šo liftu atbild?"


Laimīgas sagadīšanās dēļ Krista ar gadu veco bērnu tikusi cauri sveikā vien ar izbīli un lifta durvis atvērušās, tomēr nepatīkamā pēcgarša tāpat palikusi, tāpēc Ogres iedzīvotāja par notikušo ziņojusi, viņasprāt, atbildīgajām iestādēm.


Gājēju tuneļa projekta īstenošanai un izbūvei valsts 2018. gada budžetā ieplānoja līdzekļus divu miljonu eiro apmērā. Iedzīvotāji ir neizpratnē, kā tik jaunu liftu var tik bieži skart problēmas. Šobrīd gājēju tuneļa apsaimniekošana ir “Latvijas dzelzceļa” pārziņā, taču jāpiemin, ka uzsākts process jeb līguma sagatavošana, lai turpmāk pārvaldīšanas darbus veiktu Ogres novada pašvaldība.


"Līgums ir sagatavošanas stadijā. Kad to parakstīs, tad, protams, pašvaldība pilnībā pārņems to savā pārziņā un atbildēs par apsaimniekošanu," skaidro Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:14

Jaunākās diskusijas