Raidījums: Pēc peldes ūdenī, vairākas māmiņas saviem bērniem uz ādas novēro izsitumus

tautaruna.lv 27.jūlijs 2021, 8:05
 
Dmitrijs Šuļžics/F64
Sociālos tīklus vasaras pilnbriedā pāršalca trīs bērnu māmiņas Montas ieraksts vietnē “Facebook”. Viņa ziņo par bīstamu baktēriju, kura ieperinājusies dažādās ūdenstilpēs, vēsta raidījums Bez tabu.

Raidījums vēsta, ka Monta vēlas brīdināt citas māmiņas. Sākotnēji viņa bija pārliecināta, ka bērnus sakoda dunduri. Taču pēc nedēļas, kad pušumi nepārgāja, sieviete saprata, ka tie nebūt nav insektu kodumi.

Monta nav vienīgā, kura saskārusies ar šādu nepatīkamu pieredzi. Sociālajos tīklos arī citas māmiņas viena pēc otras ziņo, ka arī uz savu bērnu ķermeņiem novērojušas izsitumus, ziņo Bez tabu.

Visas māmiņas brūces raksturo līdzīgi. Sākumā izskatās, kā kodums, taču pēc pāris dienām tas rodas lielāks, līdz izskatās, kā jēla brūce. Turklāt rīdziniece Daces meita Alise min, ka pušumi nesāp, tie niez.

Monta ar bērniem devās peldēties Ainažu un Kuivižu pludmalē, taču internetā māmiņas ziņo arī par citām vietām pēc kuru apmeklējuma novēroti izsitumi - gan ezerā, karjerā, upēs būts.

Cīņa ar brūcēm bijusi teju neiespējama, izrakstītas neskaitāmas smēres, taču izsitumi aizvien turpinājuši parādīties citās vietās. Turklāt, kā Daces ģimene noskaidrojusi, tie ir ļoti lipīgi.

Pirms došanās peldēties ieteicams aplūkot ūdens kvalitāti, māmiņas atzīstas, ka dienā, kad bērni devušies atveldzēties, tik tiešām ūdens bijis netīrs. Arī jāpievērš uzmanība zilaļģēm, kuru saskarsmē var iegūt izsitumus.

Speciālisti iesaka pēc ūdens priekiem rūpīgi noslaucīties dvielī, lai izvairītos no iespējas gūt izsitumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:57

Jaunākās diskusijas