Aculiecinieks nofilmē, kā slimnīcā Rīgā medmāsa lec ārā pa logu

tautaruna.lv 22.jūlijs 2021, 10:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Modris ar draugu sestdienas vakarā, 10. jūlijā, ieradās stacionārā “Biķernieki” pēc ārsta palīdzības. Vīrietis palika gaidīt mašīnā, taču draugs Rovens devās iekšā. Pēc pusstundas Rovens zvana Modrim un paziņo, ka, viņaprāt, personāls ir alkohola reibumā, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Rovens ap pulksten 23.00 devās uz stacionāra uzņemšanas nodaļu. Pēc vairāku minūšu gaidīšanas pie vīrieša pienāca divas medicīnas darbinieces. Pēc medmāsas jautājuma, kā var palīdzēt, Rovens sievietes izelpā sajuta alkoholu.

Pēc ārsta konsultācijas viņš joprojām bija pārliecināts, ka darbinieces ir lietojušas grādīgos dzērienus, uz jautājumiem, vai tiešām tā ir, atbildes nesaņēma. Vīrietis pieņēma lēmumu, ziņot pašvaldības policijai.

Brīdī, kad ieradās pašvaldības policija, Modris, sēžot mašīnā, novēroja dīvainu skatu kādā slimnīcas telpā.

"Viņi devās iekšā, pēc desmit minūtēm es skatos, ka tieši pie slimnīcas ieejas paveras logs. Notiek jocīga kustība - vispirms izkrita sietiņš, kas aiztur kukaiņus, tad parādās kājas. Tajā brīdī es sapratu, ka ir laiks izņemt telefonu un filmēt, jo tas interesanti varētu beigties," stāsta Modris.

Modrim izdevās video fiksēt skatu, kā divas medicīnas darbinieces rāpjas ārā pa pirmā stāva logu!

"Pirmā, kas izlēca ārā, ko es pēc tam uzzināju, bija sanitāre. Viņa izgāzās ārā un aizstreipuļoja tālāk uz krūmiem. Pēc tam otrā, kas burtiski izlidoja, bija māsiņa, viņa nogāzās zemē un arī aizskrēja iekšā krūmos slēpties."

Pēc mirkļa arī pašvaldības policija iznāca ārā un atrada bēgošo personālu. Medicīnas darbinieces apgalvoja, ka viņas kāds ir ieslēdzis kabinetā, tāpēc mēģināja izkļūt, kāpjot ārā pa logu.

"Es stāvēju priekšā slimnīcai un lūdzu viņām veikt brīvprātīgo alkohola testu. Izrādās, - pašvaldības policija to nevar veikt, man tas likās pilnīgs absurds. Viena no māsiņām, kas bija izlidojusi pa logu ārā un atgriezusies atpakaļ slimnīcā, bija iznākusi ārā blakus uzpīpēt. Viņa runāja pa telefonu, raudāja, tātad vainas apziņa bija. Novēroju, ka viņai uz rokas, locītavas vietā, bija parādījies plāksteris. Ko parasti tur liek? Sistēmu. Varbūt viņa sasitās, kad izkrita no loga, bet tomēr."

Modris atzīst, ka pierādījumu nav, ka medicīnas personāls būtu lietojis alkoholu. Bet viņam rodas jautājums - kāpēc darbinieces leca ārā pa logu, un kāpēc slēpās ārā krūmos?

Slimnīcas vadība apliecina, ka lietu izskatīs un pieņems attiecīgo lēmumu, kas turpmāk notiks ar medicīnas darbiniecēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:11

Jaunākās diskusijas