Vietējās kafejnīcas dēļ liepājnieku dzīve kļuvusi par murgu

tautaruna.lv 23.jūlijs 2021, 14:30
 
Ilustratīvs attēls / PantherMedia/Scanpix/LETA
“Tas troksnis vienkārši nav izturams, un, tā kā neviens šo problēmu īsti nerisina, ar draugu esam iegādājušies ausu aizbāžņus cerībā, ka vismaz ar to palīdzību varēsim nedēļas nogalē normāli izgulēties,” laikrakstam "Kurzemes Vārds" sašutumu pauda Juliannas pagalmam blakus namā dzīvojošā Iveta, vēsta "liepajniekiem.lv".

F. Brīvzemnieka ielas 10. namā, kas ir soļa attālumā no Juliannas pagalma, Iveta dzīvo jau piecus gadus, un, kā saka viņa pati, ar katru nākamo gadu kļūstot arvien trakāk. “Ne jau es esmu tā vienīgā neapmierinātā, arī pārējie mājas iedzīvotāji nevar normāli izgulēties. Piemēram, man pretējā dzīvoklī mitinās ģimene ar vairākiem bērniem, bet viņiem turpat aiz sienas ir kafejnīca “Griiks”. Mūziku un citus trokšņus tik labi var dzirdēt, ka nav iespējams normāli dzīvot. Tikai darba dienās ir nosacīts miers, kaut gan citreiz tusiņi sākas jau ceturtdienā.

Saprotu, bizness ir bizness, un pilsētai tas ir vajadzīgs. Tāpat arī vietas, kur atpūsties, taču ir jāatrod kompromiss ar apkārtējo māju iedzīvotājiem. Pagaidām liekas, ka mūsu problēmas neviens negrib uzklausīt,” uzskata Iveta.

Tāpat viņa uzsver, ka tracinošākais ir automašīnu un motociklu vadītāji, kuri arī pēc atpūtas vietas slēgšanas tur regulāri braukājot, atskaņojot skaļu mūziku. Ik pa laikam vēl starp atpūtniekiem izceļas konflikti. “Skaidrs, ka, divos naktī izdzirdot šādus trokšņus, gultā esam sēdus. Vai tiešām nevar kaut kādā veidā panākt, lai cilvēki vismaz nakts stundās nestaigā gar mūsu logiem? Ir bijis pat tā, ka kāds, garām ejot, pa logu iemet izsmēķi. Visticamāk, ne jau tīšām, vienkārši pirmā stāva logi ir ļoti zemi, būtībā līdz ar ietvi,” teic Iveta.

Viņasprāt, viens no risinājumiem būtu vēlās nakts stundās ar žogu norobežot Juliannas pagalmu, lai mašīnas un motocikli pa F. Brīvzemnieka ielu nebrauktu cauri.

Kā skaidroja Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš, pašvaldības policisti regulāri iespēju robežās apseko Juliannas pagalma apkārtni. Tiekot rīkoti arī reidi sadarbībā ar Valsts policiju un citām institūcijām, lai kontrolētu dažādus ierobežojumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas