Latviešu uzņēmējs sašutis - darbu padarīju, bet samaksu nesaņēmu

tautaruna.lv 21.jūlijs 2021, 19:30
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Elmārs ar skumjām noraugās uz dīķi Dikļu pusē, ko izracis ar savu tehniku un darbaspēku, taču samaksu par padarīto darbu – 3 tūkstošus eiro – kā nevar, tā nevar sagaidīt jau vairāk nekā pusotru gadu, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Elmāra uzņēmums ar jaudīgu tehniku veic dīķu rakšanas darbus. Diemžēl ir pieredze, ka pasūtītāji ik pa laikam nenorēķinoties par darbu. Arī šoreiz palicis ar garu degunu, kaut saimnieks ar darbu bijis apmierināts un pretenziju nav bijis.

Kad dīķa rakšanas darbi uzsākti, solīts, ka samaksa būšot par stundām. Rakstveida līguma nav bijis, bet mutvārdu vienošanās, taču palicis bešā. Elmārs no savas kabatas samaksājis gan par degvielu, gan norēķinājies ar darbiniekiem, kas objektā strādājuši utt.

“Bez Tabu” sazinās ar īpašuma, kura teritorijā izrakts dīķis, saimnieku, taču no intervijas televīzijas kameras priekšā viņš atsakās. Juridiski īpašniece skaitoties ģimenes locekle, nevis pats, un dīķa rakšanas darbus organizējusi trešā persona (kas esot bijusi parādā dīķa saimniekam), un tai tad arī esot jānorēķinās ar Elmāru.

Elmārs teic, - pirms darbu uzsākšanas (un arī to veikšanas laikā) par šādu shēmu neticis brīdināts un jūtas kā ķīlnieks. Parasti pēc vienreiz veicamo gabaldarbu pabeigšanas Elmārs izraksta rēķinu. Tā arī izdarījis šoreiz. Saimnieks sacījis, lai rēķinu sūtot trešajai personai, kas esot attāls Elmāra paziņa vārdā Raivis, kas saimniekam viņu ieteicis kā dīķa rakšanas darbu veicēju un atvedis uz objektu. No Raivja 3 tūkstošus eiro Elmārs gaida joprojām un tiek barots ar solījumiem, ka naudu atdos. Elmārs uzskata, ka ar viņu būtu jānorēķinās dīķa saimniekam un šī problēma jāatrisina.

Trešā persona vārdā Raivis gan apsola, ka visus trīs tūkstošus eiro Elmāram atdošot līdz augusta sākumam, vienu tūkstoti eiro - jau nākamajā dienā.

Pēcāk trešā persona tiešām atdevis Elmāram 1000 eiro, bet paziņojis, ka pārējo naudu - 2 tūkstošus eiro - neatdošot. Un, ja Elmārs prasīšot, tad vērsīšoties policijā ar paziņojumu, ka tiekot šantažēts, lai uzsākot kriminālprocesu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas