Iedzīvotāja pēc tehniskās apskates neslēpj sašutumu par rēķinu

tautaruna.lv 25.jūnijs 2021, 11:37
 
Dāvis Ūlands/F64
Kāda iedzīvotāja sociālajos medijos dalījusies ar kvīti, kuru saņēmusi par automašīnas tehniskās apskates veikšanu. Sievieti samulsinājusi maksa par atļauju piedalīties satiksmē, veicot tehnisko apskati.

Sociālās vietnes Facebook lapā "Slepenais pircējs" pārpublicēts Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kvīts attēls, kurā redzams, ka par atļaujas piedalīties ceļu satiksmē piešķiršanu, veicot tehnisko apskati, autovadītājai bijis jāsamaksā 2,85 eiro, ņemot vērā, ka tehniskā apskate veikta laikā.

"Katru gadu nobrīnos par šo maksājuma pozīciju. Skati eju laikā, ar pilnām tiesībām piedalīties ceļu satiksmē, tā nav vienas dienas atļauja par kavējumu. Tā esot samaksa par pārvietošanos pa CSDD teritoriju, tā man skaidroja Transporta nodoklis par valsts ceļu izmantošanu tāpat nav mazs, tagad mums jāmaksā arī par valsts kapitālsabiedrības teritorijas izmantošanu vēl atsevišķi. 2,85 reiz Latvijā reģistrēto transportlīdzekļu skaits būs... aptuveni 3 miljoni eiro," raksta sašutusī atovadītāja.

Komentāros arī citi iedzīvotāji pauž sašutumu par šādu maksājuma pozīciju.

"Interesanti, uz kādu normatīvo aktu ir atsauce, iekasējot šo maksu par "atļauju"... Kārtējā reize, kad pirmsākumos ieviestā maksa ir sen zaudējusi savu loģisko pamatojumu, līdzīgi kā darba algas neapliekamais minimums. Taču neviens no tās labprātīgi neatteiksies - tāda summiņa par tukšu gaisu," norāda viens no daudzajiem ieraksta komentētājiem.

"Tad lai uzraksta skaidri- par to ka iebraucāt uz CSDD zemes. Šo maksu viņi traktē kā grib, kaut katru dienu savādāk," pauž komentāra autore.

Jāatgādina, ka transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati reglamentē Ministru kabineta 2017.gada 30.maija noteikumi Nr.295 "Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa".

Transportlīdzekļu valsts tehniskās apskates mērķis ir nodrošināt, lai ceļu satiksmē piedalās droši un visiem tehniskajiem parametriem atbilstoši transportlīdzekļi. Transportlīdzekļu tehnisko apskati var veikt tehniskās apskates stacijās visā Latvijā, norāda CSDD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas