Ģimene Gaujienā parāda, cik briesmīgi dzīvo kaimiņi

tautaruna.lv 21.jūnijs 2021, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Lailai ar ģimeni šoziem nācās meklēt jaunu dzīvesvietu, tāpēc pārcēlās uz pašvaldības ierādīto dzīvokli komunālajā mājā Gaujienā. Vairākas telpas, tostarp labierīcības, ir jādala ar otrā stāva kaimiņiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Virtuve Lailai ir kopīga ar pretī dzīvojošo ģimeni, taču lielās nekārtības dēļ viņa nespēj tur uzturēties. Neesot vērts kārtot, jo pēc dažām nedēļām kaimiņu trauku kaudzes ir atpakaļ.

"Koplietošanas telpas ir diezgan kritiskā stāvoklī. Ir dienas, kad tualetē ūdeni pat nevaram nolaist, smaka ir ļoti jūtama. Taču virtuvē nepatīkamais aromāts ir vēl vairāk. Šī ir telpa, kur man būtu jānāk un jābaro sava ģimene - virtuvē zem izlietnes mēnešiem ilgi stāv spaiņi ar ēdienu paliekām. Puikam ir 21 gads, taču meitenei laikam 18 vai 19," saka Laila.

Laila dzīvo divistabu dzīvoklī, viena ir guļamistaba, taču bērnam paredzēto telpu ierīkojusi kā virtuvi, kur pagatavot ģimenei siltu ēdienu. Sieviete kategoriski atsakās doties uz virtuvi, kamēr tā nebūs savesta kārtībā.

Arī pārējie iedzīvotāji ir noguruši no nekārtības, kas darās mājā.

Pašvaldība ar sociālā dienesta darbiniekiem vairākas reizes ir apsekojuši dzīvokļus, taču nekas nemainās.

"Esam iedevuši divām jaunām ģimenēm samērā labā vietā labus dzīvokļus, pārcēlām viņus uz normāliem dzīves apstākļiem. Tas, ka viņi tagad neprot to izmantot, man tiešām ir ļoti žēl. Vairākas reizes esam bijuši, aizrādījuši. Tajā pašā laikā, protams, tur ir nekārtība, bet bērniņš ir aprūpēts. Runājot par atkritumiem - viņiem ir jānoslēdz līgums ar “ZAAO”, jāpaņem maisi, ko viņi apsolīja izdarīt. Ja viņi apsolīja, nav pašvaldības spēkos iet katrā dzīvoklī un kaut ko darīt," skaidro Inese Lukjanoviča, Gaujienes pagasta pārvaldes vadītāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas