Autovadītāju sadusmo notiekošais uz Tallinas šosejas

tautaruna.lv 16.jūnijs 2021, 19:33
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Uz Tallinas šosejas tiek veiktas satiksmes organizācijas izmaiņas – izbūvē sadalošo joslu ar horizontālajiem apzīmējumiem un ribjoslām, kā arī stabiņiem pa vidu ceļam. Autovādītāja Regīna kritizē projektu, cerot, ka ceļu uzturētāji tomēr izmainīs plānus, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Brīdī, kad ribjoslas un stabiņi tiks uzstādīti, operatīvie dienesti vairs netiks garām auto plūsmai. Papildus regulāri pa šo posmu pārvietojas militārais transports. Manuprāt, izstrādājot projektu, šis būtiskais apstāklis nav ņemts vērā, kas kādam var maksāt dārgās sekundes. Personīgi uzskatu, ka šajā posmā nedrīkst uzstādīt ribjoslas un stabiņus," saka Regīna.

Izņemot apdzīvotās vietas, maksimālais ātrums šajā posmā ir 70 kilometru stundā. Un tāds tas palikšot arī pēc veicamajiem darbiem. Līdz šim ceļa kreisajā pusē bija baltā pārtrauktā līnija. Un šoferi divu joslu vietā sāka paši veidot četru joslu ceļu. Tagad līnijas ir nodzēstas un vietā ieklāj balto nepārtraukto līniju, ko pēc ceļu satiksmes noteikumiem šķērsot nedrīkst.

VAS ”Latvijas Valsts ceļi” pārstāve Anna Kononova akcentē, ka ieviešamās izmaiņas paredzētas tikai un vienīgi satiksmes drošības uzlabošanai. Savukārt stabiņi tikšot izvietoti tā, lai operatīvie transportlīdzekļi nepieciešamības gadījumā varētu pabraukt garām automašīnu rindai, protams, autovadītājiem nobraucot no ceļa labajā pusē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas