"Šis ir nopietni bīstami un apdraud pacientu"; ārsti sadusmo kolēģa rīcība

tautaruna.lv 11.jūnijs 2021, 15:44
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com
Ģimenes ārste Linda Šīrone mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar kolēģa ambulatorās konsultācijas izrakstu, kas rakstīts nesaprotamā rokrakstā.

Kamēr tautā jau sen tiek smiets par ārstu rokrakstiem, kurus, šķiet, ka saprot tikai kolēģi, izrādās, ka patiesībā situācija ir dramatiskāka. Ārste publiskojusi attēlu, kurā parāda izrakstu, kādu saņēmusi no ārsta laikā, kad iespējams izmantot tehnoloģijas.

"2021.gada ārsta ambulatoras konsultācijas izrakstiņš un datorrakstā drukātus saņemu tikai no privātprakšu ārstiem (ar ļoooooti retiem izņēmumiem). Uzskatu, ka šis ir nopietni bīstami un tiešā veidā apdraud pacientu. Vai es maldos? Vai, varbūt, tas ir totāli OK?" - sašutusi ir ārste.

Tikmēr daudzajos komentāros pie ieraksta cilvēki dalās ar savu pieredzi.

"Šonedēļ man pirmo reizi ārsts uztaisīja nosūtījumu uz asins analīzēm elektroniski. Un teica, ka to jau sen bez problēmām varot izdarīt. Ārsti vienkārši nedraudzējoties ar tehnoloģijām, tāpēc daudz ko rakstot uz papīra ar roku," ar pieredzi dalās komentāra autors.

"Man tikko sonogrāfa konsultācijas izraksts tapa interesanti. Atvērās fails,kurā ir viss iespējamais rakstīts - lieko izdzēš,samaina izmēra mm un izprintē. Voilā!" - atklāj komentāra autore.

"Man reiz viena daktere uz lapiņas sarakstīja, kādas zāles man jāpērk un kādas analīzes jātaisa, kad pārprasīju, bez maz vai uzbrauca par to, ka viss tak rakstīts. Pēc tam dusmojās, ka neīstās analīzes uztaisītas, jo neviens nevarēja salasīt, ko viņa gribēja," vēl viena soctīklu lietotāja dalās personiskajā pieredzē.

"Kādreiz sen man, kā pacientam, šķita, ka daži mediķi speciāli neko neraksta uz datora, kā arī raksta pat spiegam neizlasāmā rokrakstā, lai apmainītos ar slepeniem, šifrētiem ziņojumiem," pauž komentētājs.

Tikmēr citi kolēģi centušies saprast ārsta rakstīto.Tas nedaudz nobiedējis citus soctīklu lietotājus, kuri norāda, ka vienmēr uzskatījuši, ka ārsti viens otra rakstīto saprot.

"Sapratu, ka kaut kas ar DT vēdera dobumam. Citu neko," komentārā raksta cita ārste.

"Šis nav OK. Saprast nevar, var tikai interpretēt... Pacientam droši tas nav!" - norāda vēl viena medicīnas darbiniece.

"Pacients pabeidzis kaut ko. Kaut kas ar F3 (pieļauju, ka aknu fibrozes stadija?), aknu zvaigznes, trombocitopēnija. Nozīmēju DT vēdera dobumam + alfaFP, aknu panelis (?) Bet, jā, šis noteikti apdraud pacientu drošību," rakstīto komentārā cenšas saprast vēl viena kolēģe.

"Jūs mani baidāt. Līdz šim dzīvoju ciešā pārliecībā, ka ārsti noteikti māk izlasīt cits cita rakstīto (nu kurš tad vēl?!). Patiesība ir skarba..." - norāda komentētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas