Iedzīvotāji Ventspils pusē vairs nevar izturēt un vēršas pie autovadītājiem

tautaruna.lv 11.jūnijs 2021, 13:09
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Edgaram pieder saimniecība Ventspils novada Vārves pagastā – vien dažus kilometrus aiz “Lemberga hūtes”. Ja zaļā daba sagādā prieku, tad problēmas sarūpē tieši gar īpašumu esošais grants ceļš, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Pa šo ceļu tiek vesta karjera smilts. Un ir jautājums, vai tas ceļš to svaru spēj nest. Manā gadījumā ir sāpīgi, ka māja ir pietiekami tuvu ceļam un visas vibrācijas skar māju," stāsta Edgars.

Īpašums iegādāts samērā nesen un brīdī, kad intensīva smago transportlīdzekļu satiksme netika novērota. Taču šobrīd baļķvedēji, pašizgāzēji un kravinieki gar Edgara māju traucas visai regulāri.

Putekļi, troksnis, vibrācijas un, pats galvenais, apdraudēta satiksmes drošība, jo ātrumu šoferi pie mājām īpaši nesamazinot. Tiesa gan, arī atļautais ātrums uz grantētā valsts ceļa ir 90 kilometru stundā.

Edgaram pērn izdevās izcīnīt, ka ceļa posmu gar māju apstrādā ar pretputēšanas materiālu. Arī šogad tas izdarīts. Citiem gan nav tik ļoti paveicies.

"Kaimiņiem tā situācija ir drausmīga - akmeņi lido dārzā un vēl šis tas. Mani jau tikai putekļi skar," pauž Astrīda.

Astrīdas kundze vēl piebilst, ka kaimiņi nevēloties konfliktēt ar uzņēmēju. Esot tikai viens lūgums, lai šoferīši samazina braukšanas ātrumu.

Edgars un kaimiņi apzinās, ka uzņēmējam citu ceļu, kur braukt, neesot. Līdz ar to kurzemnieki paļaujas uz “Latvijas Valsts ceļiem”.

”Latvijas Valsts ceļu” pārstāve Anna Kononova akcentē, ja iedzīvotāji vēlas, lai kādā vietā tiktu noteikts citādāks atļautais braukšanas ātrums, ir jāvēršas attiecīgajā “Latvijas Valsts ceļu” nodaļā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas