Vīrietis ar invaliditāti stāsta par pazemojumu veikalā Pierīgā

tautaruna.lv 7.jūnijs 2021, 14:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Kāds lielveikala "Maxima" apmeklētājs sūdzas, ka iepirkšanās laikā viņam nācies piedzīvot diskrimināciju pret invalīdiem ar acīm redzamiem kustības traucējumiem, pazemošanu un ņirgāšanos.
Portālā "sudzibas.lv" viņš veikala apmeklētājs raksta, ka viņš piedzīvoja pazemojošu attieksmi, jo nebija uzvilcis sejas masku. Tiesa gan, vīrietis uzsver, ka atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem var to nedarīt.

" Esmu invalīds ar acīm redzamiem kustības traucējumiem. Ievēroju MK grozījumus Nr. 360, kur ir skaidri teikts, kuras personas drīkst neuzvilkt mutes un deguna aizsegus, un kam ir jāuzrāda ārsta zīme, ka drīkst nevilkt maskas.
Tā kā esmu 1. grupas invalīds ar acīm redzamiem kustības traucējumiem, man nav jāuzrāda nekādi dokumenti. Tad šajā veikalā šos MK noteikumus nezina ne apsardzes firmas darbinieks, kurš mani atļāvās fiziski aizskart un dzīt laukā no veikala. Apsardzes kompānija atvainojās par šo nekorekto izdarību no viņu darbinieka puses. Šos MK noteikumus nezina šī veikala pārdevēja, dēļ kuras arī izcēlās konflikts. Kā arī šos noteikumus nezina veikala direktore. Uzrakstīju sūdzību veikala administrācijai. Saņēmu atbildi. Mēs secinājām, ka jūs varat nēsāt masku. Cinizms, pazemošana, ņirgāšanās, diskriminācija pret invalīdiem! Saprotu, ka administrācijā sēž un atrakstās banāli tukša ārstu komisija. Administrācijas persona, kura rakstīja atbildi, ir tiešām ārsts, vai ar pārdabiskām spējām, ka attālināti nosprieda, ka varu vilkt masku," pieredzē dalās veikala apmeklētājs.

Tikmēr jāpiebilst, ka situācijas risināšanā nekavējoties iesaistījās lielveikala pārstāvji, un konflikts tika atrisināts.

"Ar atbildīgajiem veikala darbiniekiem un apsardzes darbinieku tika veiktas pārrunas, uzsverot ar cieņu un lojāli izturēties pret klientiem. Vīrusa izplatības ierobežošana ir abpusēja sadarbība, tāpēc aicinām ikvienu būt atbildīgiem un ievērot atbildīgo dienestu noteiktos ierobežojumus, tādējādi kopā samazinot un apturot vīrusa izplatību visas sabiedrības interesēs.
MAXIMA Latvija ir svarīgs ik viens klients, tāpēc paldies, ka norādiet uz lietām, kuras mums jāuzlabo.

Atvainojamies par radušos situāciju un ceram, ka turpmāk iepirkšanās MAXIMA tīkla veikalos Jums būs patīkama un neradīs vilšanos," teikts uzņēmuma vēstījumā.

Savukārt sūdzības autors uzsvēra, ka pieņem atvainošanos un konflikts ir atrisināts.

"Paldies par atvainošanos un godprātību! Pieņemu jūsu atvainošanos! Pārskatīšu savu lēmumu, ka vairs neapmeklēšu jūsu veikala tīklu. Augstu novērtēju jūsu atvainošanos. Tā kā pieļauju, ka turpmāk apmeklēšu jūsu veikalu tīklu. Uzskatu, ka konflikts ir atrisināts!"

Jāpiebilst, ka cilvēki ik pa laikam sūdzas par apsargu rīcību lielveikalos. Piemēram, pirms kāda laika rakstījām, ka kāda sieviete bijusi neizpratnē, kā atļāvies rīkoties apsargs veikalā Ogrē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas