Darbinieki sūdzas par apsardzes firmu Rīgā, kas ilgstoši nemaksā algas

tautaruna.lv 12.maijs 2021, 20:42
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Guntis sevi uzskata par godprātīgu darbinieku. Aptuveni trīs gadi nostrādāti uzņēmumā “Rīgas apsardzes sabiedrība”. Taču tieši pēc gadumijas sākušās problēmas ar algu izmaksāšanu. Guntis to uzskata par negodprātīgu rīcību, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Par janvāri alga gan esot samaksāta, tomēr februārī un martā Guntis naudu neesot saņēmis. Līdz šim brīdim problēmas ar algu neesot bijušas.

Viens no Gunta darba pienākumiem bija nodrošināt kārtību un drošību Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas jeb tā dēvētā Gaiļezera teritorijā. Tomēr brīdī, kad netiek izmaksāta alga pat par diviem mēnešiem pēc kārtas, Guntis nolemj saraut saites ar “Rīgas apsardzes sabiedrību”. Taču arī pēc atlūguma iesniegšanas Guntis paliek bešā.

Bijušais apsargs gan akcentē, ka iepriekšējie kolēģi, kuri arī nav saņēmuši algu, turpina strādāt tāpat kā līdz šim, cerot, ka tiks samaksāts.

“Rīgas apsardzes sabiedrības” darbinieki runāt par problēmām ar algu nemaksāšanu kameras priekšā nevēlas, jo raizējas par jau tā nedrošo situāciju. Tikmēr Gaiļezera apsardzes posteņa priekšnieks norāda, ka viss esot kārtībā. Ja ir kādi jautājumi, tad jāvēršas pie slimnīcas vadības.

Ārstniecības iestādes pārstāve Ilga Namniece uzsver, ka par saņemtajiem apsardzes pakalpojumiem slimnīca norēķinoties laikus. Tiesa gan, šobrīd nauda tiekot pārskaitīta uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārraudzītu kontu. Aplūkojot publiski pieejamo informāciju, noskaidrojam, ka “Rīgas apsardzes sabiedrībai” ir vairāk nekā miljons eiro liels nodokļu parāds. Gaiļezerā fiziskās un tehniskās apsardzes līgums noslēgts uz trim gadiem par teju diviem miljoniem eiro. Līgums beidzas šā gada augusta nogalē. Tiesa gan, šis nebūt nav vienīgais apsardzes kompānijas objekts. Tikmēr VID par konkrēto uzņēmumu runāt nedrīkstot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas