Absurds? Policists nesoda autovadītāju, kurš apbrauc sastrēgumu un iekļūst avārijā

tautaruna.lv 16.aprīlis 2021, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Airitas ģimene šā gada sākumā Rīgā iekļuva avārijā. Viņi savā “Opel” spēkratā braukuši mājup pēc ārsta apmeklējuma Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, kad sadūrās ar “Audi” spēkratu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Ģimene braukusi pa Ozolu ielu un vēlējusies uzgriezties uz Duntes ielas centra virzienā. Tajā brīdī Sarkandaugavas virzienā bija izveidojies sastrēgums. Krustojumā stāvošās automašīnas vadītājs Airitas vīram signalizējis, ka ir droši uzsākt manevru un izgriezties uz galvenā ceļa. Kad ģimene to darījusi, viņi krustojuma vidū uztriecās “Audi” spēkratam. Tā vadītājs pa pretējo braukšanas joslu apbraucis stāvošo kolonnu. “Audi” vadītājs veicis apdzīšanu vietā, kur redzams horizontālais apzīmējums - baltā nepārtrauktā līnija.

Ceļu satiksmes negadījuma brīdi ļoti labi var redzēt arī sabiedriskā transporta novērošanas kamerās. Airitas ģimeni pārsteidzis policijas lēmums. Vīram piespriesti 2 soda punkti un 30 eiro sods, turpretī “Audi” vadītājs, kurš brauca pa pretējo joslu, ignorējot balto nepārtraukto līniju, palicis nesodīts.

Airitas ģimene lēmumu pārsūdzējusi, taču palikusi neuzklausīta. Valsts policijas atbildē norādīts, ka šoferis varēja neredzēt balto nepārtraukto līniju.

"Pēc avārijas viņš (Audi vadītājs) pienāca un prasīja, vai varam pateikt, ka pie stūres bija meitene, jo viņam esot liegums. Kad mums atnāca pārsūdzības lēmums, redzējām, ka viņam nav izieta medicīniskā komisija. Kāpēc policija viņu nesoda par to, ka apdzinis neatļautā vietā? Viņi saka, ka līniju nevarot redzēt. Visu var redzēt. Esmu to nofotografējusi gan stipra lietus laikā, gan saulainā. Visu var redzēt. Kāpēc man tagad jāiesaista apdrošinātāji un jālūdz apmaksāt remonts, ja mēs neesam vainīgi? Aprēķinājām, ka remonts mums izmaksās ap 800 eiro," pauž Airita.

Valsts policija gan paliek pie sava.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas