VIDEO: "Visi šokā!" Andrejsalā notikusi netipiska avārija

tautaruna.lv 8.aprīlis 2021, 13:45
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Avārija uz dzelzceļa netālu no Rīgas centra – Andrejsalā – trešdienas rītā pārsteigusi ne vienu vien garāmbraucēju. Bet izbrīnīti bija ne tikai nejauši aculiecinieki – arī pieredzējušiem dzelzceļa strādniekiem notikušā cēloņi šķita pavisam neparasti, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pašā rīta agrumā pie komerciāla sliežu ceļa, industriālā teritorijā Ilzenes ielā, manāmi desmitiem strādnieku, kuri cenšas novērst visai netipiska negadījuma sekas. Vairākas tonnas smags pusvagons nogājis no sliežu ceļa un aiz sevis pārāvis vēl vienu sakabē esošu vagonu, rezultātā daļa sastāva apgāzusies.

“Plkst. 8.00-9.00 no rīta cilvēki atnāca uz darbu, no plkst. 7.00 viss jau bija noticis,” stāsta strādnieks. Uz jautājumu, kā tas tehniski varēja notikt, viņam izskaidrojuma nav:

“Es nezinu, visi šokā. Es personīgi ar neko tādu dzīvē nekad nebiju saskāries. (DP: Bet kas var notikt ar vagonu, sasvērās vai aizķērās?) Nē. Viņi pirms tam mainīja gulšņus, iespējams, pēc maiņas tos slikti iestampāja un kaut kur aizgāja.

Plašāk par iespējamajiem avārijas iemesliem komentē Valsts akciju sabiedrības ”Latvijas dzelzceļš” pārstāvji, jo uzņēmums piesaistīts palīgā, lai pieceltu vagonus. Noskaidrots, ka sastāvs no sliedēm nogāja īsi pirms plkst. 2.00 naktī. Mašīnists brauciena laikā sajuta netipisku troksni, apturēja lokomotīvi un gāja skatīties, kas īsti noticis.

“Pirmreizējā izmeklēšana šajā gadījumā noteica, ka vaina šim visam pasākumam ir privātas firmas sliežu ceļu nepietiekoša uzturēšana. Tātad tur bija acīmredzot sliežu ceļa bojājums, kas izraisīja šo vagonu noiešanu no sliedēm. Šo veicināja vēl tas, ka uz šā SIA “Forpost Termināls” sliežu ceļiem, tajā vagonā, kuru vilka un kurš apgāzās, viņš nebija līdz galam izkrauts, visa krava atradās vienā sānā, līdz ar to vagonam bija disbalanss, un tas veicināja noiešanu no sliedēm,” skaidro “Latvijas dzelzceļa” Tehniskās vadības direktors Egils Feldmanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas