"Skolēnam domātā pārtikas paka izrādījusies “par prastu”"; cilvēki sašutuši par kādas ģimenes rīcību

tautaruna.lv 4.aprīlis 2021, 14:21
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Turpinoties attālinātajām mācībām, skolēniem tiek piešķirtas pārtikas pakas. Tomēr ir daļa ģimeņu, kuras atsakās no šīm pārtikas pakām. Līvānu novada domes sociālajā medijā "Facebook" publicēja fotogrāfiju, kurā kāda ģimene šo paku izmetusi atkritumos.

"Uzmini, kas tas ir?" Tā lapas sekotājus uzrunāja Līvānu novada dome.

Fotogrāfijā ir redzams, ka Līvānos pie pārtikas veikala atkritumu tvertnēm ir izmesta ārā skolēnu pārtikas paka.

"Tā ir skolēnam domātā pārtikas paka, kura diemžēl kādam ir izrādījusies “par prastu”."

Dome uzsvēra, ka laikā, kad dažiem, iespējams, nav ko celt galdā, ir tādi cilvēki, kuri izmet pārtiku atkritumos. Viņi atzina, ka ir ģimenes, kuras atsakās no pārtikas pakām, tādējādi skolēniem paredzētas ēdiens nonāk pie ģimenēm, kurām tas ir vairāk nepieciešams.

Fotogrāfiju domei bija atsūtījusi, kāda skolas skolotāja, kura savukārt to bija saņēmusi no kādas mammas, kas bija pamanījusi nepatīkamo skatu.

Dome pauda, ka mamma, kura bija pamanījusi šo skatu bija šokēta par cilvēku rīcību.

“Skumji, ka esam kļuvuši par tādu patērētāju sabiedrību, kurā vairs nemākam pateikt vienkāršu un cilvēcisku “Paldies”! Kurā ir zudusi cieņa vienam pret otru, pret citu darbu un pret dienišķo maizi, ko tā vienkārši spējam izmest atkritumos,“ šokēta atzina mūsu iedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka attālināto mācību laikā, pašvaldībām skolēni ir jānodrošina ar pārtikas pakām. Sabiedrība valda dažādi viedokļi par pakās esošajiem pārtikas produktiem. Pārtikas pakas ir visai dažādas. Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), neslēpjot sašutumu par skolā izdalīto pārtikas paku bērnam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas