Kā lai iesniedz, ja neko nevar redzēt? Iedzīvotāja saskaras ar grūtībām, pildot ienākumu deklarāciju

tautaruna.lv 6.marts 2021, 11:23
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Jau zināms, ka šonedēļ, 1. martā, sākas gada ienākumu deklarācijas iesniegšana par 2020. gadu. Kāda iedzīvotāja norādījusi uz būtisku problēmu - kā lai iesniedz čekus par attaisnotajiem izdevumiem, ja tos vairs nav iespējams salasīt?

“Aktuālā tēma - čeki! Kā lai iesniedz, ja neko nevar redzēt? Čeki tika nolikti plauktiņā un gaidīja atbildīgo mirkli, bet, kad pienāk vajadzība, lūk, knapi var saredzēt. Tagad būšu gudrāka. Bildēšu uzreiz pēc čeka saņemšanas!” "Bez Tabu Sūdzību" dēlī raksta Gita.

Risinājums šai problēmai būtu Gitas norādītā ideja - čekus laicīgi safotografēt vai ieskenēt. Vēl iespējams čeku nofotografēt un nepieciešamos datus jau saglabāt deklarācijai ar lietotnes "Attaisnotie izdevumi" palīdzību, kas lejuplādējama bez maksas lietotņu veikalos.

Sākot no 1. marta iedzīvotāji var sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2020.gadu. Iedzīvotāji, kam tas jādara obligāti, var iesniegt deklarācijas trīs mēnešu laikā, līdz pat 1.jūnijam, bet brīvprātīgi, attaisnoto izdevumu atgūšanai, to var darīt trīs gadu garumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas