Rīgā autovadītājs tiek pie 30 eiro soda par neievērotu līniju stāvvietā

tautaruna.lv 27.februāris 2021, 17:21
 
Ekrānuzņēmums no sižeta
Rigā, Rusova ielā, atrodas lielveikals ar stāvlaukumu, ko apsaimnieko uzņēmums “CityPark Latvija”. Ar nupat tur piedzīvoto starpgadījumu raidījumam "Bez Tabu" dalās Aigars.

"Pirms kādas nedēļas [saruna notika 24.februārī] piebraucu pie veikala “Maxima”, lai iepirktos, protams. Bija viena vieta pie veikala, nostājos starp divām mašīnām un iegāju iekšā veikalā," raidījumam skaidro vīrietis.

Aigars izpilda stāvvietas apsaimniekotāja prasīto un ievada transportlīdzekļa numura zīmi īpašajā ierīcē. Tomēr, atgriežoties pie stāvlaukumā novietotā “BMW”, veikala klients ierauga “CityPark” kontrolieru atstāto dokumentu - 30 eiro līgumsodu par nekorekti novietotu automašīnu.

Fotogrāfijā redzama līnija, ko Aigars neesot ievērojis, jo novietojis automašīnu starp diviem citiem transportlīdzekļiem, kas arī acīmredzot neievēroja līnijas. Līdzās esošie auto aizbrauca, bet Aigars palika grēkāža lomā. Autovadītājs gan uzskata, ka ziema, sniegs un sāls, kā arī ceļa horizontālo apzīmējumu krāsojuma pašreizējā kvalitāte liegusi laikus konstatēt, ka automašīna ir novietota ārpus iezīmētās viena transportlīdzekļa zonas.

Aigara nupat saņemtā līgumsoda apmērs ir identisks viena mēneša abonementam maksas stāvlaukumā pie Daugavas stadiona. Līdz ar to līgumsoda samērīgums patiešām ir apšaubāms.

Arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) vēl 2018. gada nogalē nolēma sodīt uzņēmumu “CityPark” par negodīgu komercpraksi, norādot uz līgumsoda apmēra nesamērību. Gan Rīgas rajona tiesa, gan Rīgas apgabaltiesa PTAC lēmumu atstājusi spēkā.

Iespējams, “CityPark” ar līgumsodu palīdzību vēlas gluži vienkārši sakrāt patērētāju aizstāvju piespriesto 50 000 eiro sodu par negodīgo komercpraksi. Lai to izdarītu, nepieciešami vien 1700 līgumsoda gadījumu. “Bez Tabu” gada laikā šis nebūt nav pirmais gadījums, kurā taisnojas “CityPark” uzņēmums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas