Pļavnieku iedzīvotāja piesaista televīziju, lai sodītu autovadītājus

tautaruna.lv 26.februāris 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīgas mikrorajona iekšpagalmā redzamas vairākas automašīnas, kas novietotas sniegotā laukumā. Vietējie ir informēti, ka automašīnas novietotas zālājā, tomēr tas viņus neattur no pārkāpuma izdarīšanas, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kā norāda vietējā iedzīvotāja Viktorija, Ulbrokas ielas 11 iekšpagalmā autovadītāji regulāri novieto savas automašīnas zaļajā zonā. Šobrīd zālāju klāj pamatīga sniega kārta, tādēļ tas nav redzams, taču autovadītāji lieliski zinot, ka spēkratus novieto neatļautā vietā. ”Rakstījām Rīgas pašvaldības policijai, bet nekas nav mainījies. Ceru, ka ar jūsu palīdzību piesaistīšu policijas uzmanību un tiks atrisināta radusies situācija,” raidījumam Bez Tabu raksta Viktorija.

Sastaptie iedzīvotāji norāda, ka iekšpagalmā nav brīvu vietu, tādēļ autovadītāji ziemā šādi izlīdzoties.

Līdz ko sniegs nokūst, autovadītāji zālājā spēkratus vairs nenovieto.

Rīgas pašvaldības policijā norāda, ka izsaukumi uz norādīto iekšpagalmu ir saņemti, tomēr sodi nav piemēroti.

"Šajā situācijā jāsaka, ka normatīvie akti paredz to, ka, ja var rasties šaubas, tās jātulko par labu pārkāpējam. Ziemā daudzviet ir tādas situācijas, ka, ierodoties notikuma vietā, objektīvi nav iespējams konstatēt, ka autovadītājs būtu varējis pārliecināties, ka norādītajā vietā nedrīkst novietot transportlīdzekli. Notikuma vietā policisti nevar pierādīt, ka transportlīdzekļa vadītājs ir redzējis un ir spējis konstatēt, ka tur nedrīkst novietot transportlīdzekli," pauž Toms Sadovskis, Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:45

Jaunākās diskusijas