Soctīklos izplatīts video, kurā, iespējams, redzams nozagtais Jēkabpils lielgabals

tautaruna.lv 25.februāris 2021, 19:48
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Jau vēstīts, ka naktī uz trešdienu Jēkabpilī pazudis lielgabals, kas kā piemineklis bija izvietots uz padomju memoriāla Rīgas ielā. Soctīklu lietotāji spekulē, ka, iespējams, kādas privātmājas novērošanas kameras iemūžinājušas, kā pa pilsētu "braukā" pazudušais lielgabals.

Kāda iedzīvotāja publicētais video izsaucis diskusijas vietnē Facebook. Video redzams, ka gar kādu privātmāju aizbrauc traktortehnika zem kuras kausa redzams pazudušajam lielgabalam līdzīgs objekts.

Lai arī datums atbilst zādzības dienai, novērošanas kameras ierakstā iestatītais laiks rada šaubas. Komentētāji min, ka pulksteņa laiks vienkārši nav korekti ievadīts.

Policija aicina atsaukties aculieciniekus, kuri laika posmā no 23. līdz 24. februārim Jēkabpilī, Rīgas ielā 205, ir manījuši kādas personas vai transportlīdzekļus, kas liecinātu par artefakta - lielgabala zādzību.

Valsts policija

Jau ziņots, ka Jēkabpilī joprojām nav atrisināts jautājums par padomju memoriāla ar lielgabalu un apbedījumu pārvietošanu, kas aktualizēts vēl 2019.gadā, pirms 4.maija Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās parādes.

Nacionālā apvienība, kuras rindas savulaik pārstāvēja arī pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Kristīne Ozola (P), izplatījusi medijiem paziņojumu, apgalvojot, ka Jēkabpils pašvaldība 2021.gada budžetā ietvērusi līdzekļus Otrā pasaules kara memoriāla labiekārtošanai 20 000 eiro apmērā. Nacionālās apvienības ieskatā tas ir nepieņemami, jo pauž atbalstu padomju režīma noziegumiem un ideoloģijai.

Partijas ieskatā pašvaldības iecere ieguldīt tūkstošiem eiro memoriāla labiekārtošanā norāda uz vēlmi nostiprināt svešās varas klātbūtni pilsētā. Tādēļ apvienība aicina Jēkabpils pašvaldību atcelt šo budžeta pozīciju un līdzekļus novirzīt citiem mērķiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:51

Jaunākās diskusijas