VIDEO: Dzīvoklī Rīgā vairāk nekā mēnesi guļ līķis

tautaruna.lv 10.februāris 2021, 18:27
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Rīgā, Salnas ielā, daudzdzīvokļu nama dzīvoklī nomirusi sieviete, kuras mirstīgās atliekas uzietas un aizvestas mēnesi pēc nāves. Līķim ilgstoši atrodoties dzīvoklī, namā izplatījusies ļoti nepatīkama smaka, kas dzen izmisumā iedzīvotājus, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Salnas ielas 22. nama iedzīvotāji stāsta, ka pusmūža vecuma sievietes mirstīgās atliekas viņas dzīvoklī atrastas janvāra izskaņā, kad nelaiķes dzīvoklī iekļuva policija. Likumsargus izsaucis kaimiņš, kuru, tāpat kā daudzus, izbrīnījis nepatīkamais aromāts, kas vējojis no sievietes mitekļa.

"Kādu dienu atbrauca policija, kuru izsauca kaimiņš, jo bija nelaba smaka. Daudzi kaimiņi to juta. Atbrauca arī katafalks, konstatēja, ka tur mirusi sieviete. Mēs vaicājām, cik ilgi viņa tur jau mirusi? Mums atbildēja, ka mēnesi," pauž iedzīvotāja.

Nama iedzīvotājus aizvien dzen izmisumā smirdoņa. Kā stāsta mājā dzīvojošie, kad kaimiņiene bija dzīva, viņa piekopusi ne pārāk tīrīgu dzīvesveidu, nesot mājās atkritumu konteineru saturu. Tāpēc koplietošanas telpas un dzīvokļi caur ventilācijas atverēm piepildīti ne vien ar līķa smaku, bet arī smārdu, ko rada nelaiķes iedzīve. Iedzīvotāji ir neizpratnē, kāpēc mājas apsaimniekotājs “Rīgas namu pārvaldnieks” neorganizē nelaiķes mitekļa tīrīšanu.

Situāciju ap konkrēto dzīvokli SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvis Krists Leiškalns raksturo kā sarežģītu, kas “sasien rokas” apsaimniekotājam.

"Šis ir no tiem gadījumiem, kad uzreiz nav mantinieka, kas pārņemtu īpašumu. Darbības, kas saistītas ar šo īpašumu, regulē virkne normatīvo aktu. Privātīpašums kā atsevišķs īpašums neietilpst pārvaldnieka ikdienas darbā. Pārvaldniekam nav tiesību ieiet īpašumā," skaidro Krists Leiškalns, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvis.

“Rīgas namu pārvaldnieks” meklējot īpašumam piederīgas personas, kurām būtu jāorganizē dzīvokļa uzkopšana. Apsaimniekotājs atbildīgs par koplietošanas telpām, kurās nu notiek uzkopšanas, dezinfekcijas darbi.

Domājot, kā pēc iespējas ātrāk legāli iekļūt dzīvoklī, paralēli tam “Rīgas namu pārvaldnieks” tuvākajā laikā iecerējis piedāvāt pārējiem dzīvokļu īpašniekiem samesties problēmdzīvokļa tīrīšanai, jo nama apsaimniekošanas pakalpojumu klāstā nav šādas izmaksu pozīcijas. Aktuāla ir arī problēma, kas saistīta ar tīrīšanas finansēšanu, ko pārvaldnieks nevar veikt privātīpašumā par saviem līdzekļiem, norāda Leiškalns.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas