Studenti satraukušies: izskan runas, ka vakcinācija viņiem būs obligāta

tautaruna.lv 3.februāris 2021, 11:00
 
Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix/Leta
Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā studējošie ir saņēmuši ziņu, ka vakcinācija pret Covid-19 augstskolā studējošiem būšot obligāta. Esot izdota pavēle, kuru nedrīkstot nepildīt, proti, studentiem būšot jāvakcinējas!

"Tas ir ļoti nedemokrātiski. Jābūt brīvai izvēlei. Taču ir tā, ka jāpilda, kas ir rakstīts, nedrīkst neizpildīt, jo mēs zinām, kas notiek, ja militāristi neizpilda pavēles. Ja studenti nevēlēsies vakcinēties pret Covid-19 un kāds uzdrošināsies iebilst, domāju, varētu pat būt, ka šis students nepabeidz augstskolu," raidījumam "Bez Tabu" pauž studente Ieva.

Nacionālo Bruņoto spēku komandiera preses virsniece, majore Sandra Brāle informē, ka saskaņā ar Nacionālo Bruņoto spēku komandiera pavēli akadēmijas studentiem, kadetiem, vakcinēšanās tiešām būšot obligāta. Civilpersonām, kas strādā Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, bruņotajos spēkos un arī zemessargiem, vakcinācija pret Covid-19 gan nebūs obligāta, bet gan brīvprātīga. Kādas sankcijas būs, ja akadēmijas studenti nevēlēsies potēties, nevarot pateikt. Vakcinācija vēl neesot sākusies.

Arī studenti, kas apgūst veselības aprūpi Daugavpils universitātē, ir uztraukušies, ka arī viņiem vakcinācija pret Covid-19 varētu būt obligāta. Esot saņemta šāda informācija no mācībspēkiem. Vaicājuši universitātes vadībai un saņēmuši atbildi, ja students nevakcinēsies, tad 3. un 4. kursā studējošie nevarēšot iziet praksi medicīnas iestādē, tādējādi nevarēšot pabeigt kursu. Ieteikums bijis, ja nevēlas vakcinēties, tad studijas uz gadu būšot jāpārtrauc. Tas gan nozīmējot, zaudēt budžeta vietu un laiku.

Daugavpils universitātes rektora vietnieks mierina, ka vakcinācija studentiem tomēr nebūšot piespiedu. Visticamāk, notikusi kļūme komunikācijā. Tagad meklējot risinājumu, kā iziet praksi, ja students nebūs potējies, bet medicīnas iestāde piedāvās prakses vietu tikai vakcinētiem studentiem. No vairāk nekā simts studentiem, kas apgūst fizioterapiju, veselības aprūpi, vēlmi vakcinēties gan pauduši vien kādi divdesmit trīsdesmit.

Tiesībsarga biroja pārstāve akcentē, ka studentu vakcinācijai jābūt brīvprātīgai. Pašlaik izskatot, kāpēc Nacionālajos bruņotajos spēkos un Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā vakcinēšanās paredzēta kā obligāta?

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas