Cilvēki uztraukti: vakcinēšanai Vācijā ar 16 reizes lielāku algu pārvilina latviešu medmāsas

tautaruna.lv 11.janvāris 2021, 10:52
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Internetā parādījies sludinājums darbam Vācijā medicīnas nozarē, kas izraisījis lielu satraukumu sabiedrības vidū.

Vislielākās bažas rada tas, cik vilinošs šāds darba piedāvājums var šķist medmāsām, salīdzinot ar darbu Latvijā. Alga ir krietni lielāka par to, ko medmāsas saņem Latvijā, turklāt sludinājumā nodārīts, ka tiks apmaksāta dzīvošana un ceļa izdevumi.

Komentāros iesaistās arī vietējie mediķi, norādot, ka alga, ko medmāsa Latvijā saņem ir 5,15 eiro stundā pirms nodokļu nomaksas, tikmēr Vācijas piedāvājums - 80 eiro stundā.

"Neslikti - 6 mēnešos nopelnīt 2 gadu algu + bezmaksas dzīvošana viesnīcā. Būtu mediķis - brauktu," ar viedokli dalās kāds komentētājs.

Jau iepriekš ziņots, ka Covid-19 pacientu aprūpei Rīgā un tās apkārtnē visvairāk trūkst medicīnas māsu, māsu palīgu un sanitāru, kamēr Latvijas reģionos izteiktāk ir jūtams sertificētu ārstu trūkums, pastāstīja Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs Artūrs Šilovs.

Viņš norādīja, ka, atnākot Covid-19 krīzei, ārvalstīs darbam centrālajās slimnīcās bieži tika piesaistīti mediķi no reģionālajām ārstniecības iestādēm, bet Latvijā šādas iespējas faktiski nav, jo vairums mediķu, kas dzīvo ārpus Rīgas, jau līdz šim ir strādājuši vairākās darbavietās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:50

Jaunākās diskusijas