Žurnāliste Baiba Strautmane soctīklos kritizē skolēnu vecākus

tautaruna.lv 4.decembris 2020, 14:30
 
Kaspars Krafts/F64
Žurnāliste Baiba Strautmane mikroblogošanas vietnē "Twitter" raisījusi diskusiju par vecāku aktivitāti parakstu vākšanai pret masku izmantošanu skolās, kamēr netiek pievērsta uzmanība sliktajiem eksāmenu rezultātiem eksaktajās zinātnēs.

Strautmane ierakstā pauž sašutumu, ka, kamēr aktīvi tiek pausts viedoklis par masku lietošanu skolās, gadiem neviens vecāks nav aizsācis diskusiju par to, ka vidusskolās, piemēram, fizikas eksāmenu spēj nokārtot "labi, ja pāris simti".

Strautmanes komentāram atbildējusi politiķe un rakstniece Monika Zīle, akcentējot, ka skolēniem ir problēmas arī ar latviešu valodas gramatikas apgūšanu.

Diskusijā iesaistījušies arī citi cilvēki, vērtējot vai pie izglītības sistēmas kvalitātes vainojama ir "sistēma" vai arī vecākiem un skolēniem jāuzņemas daļa vainas.

Jau vēstīts, ka par aicinājumu atcelt prasību sākumskolēniem skolās lietot sejas maskas iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti jau vairāk nekā 19 500 paraksti, tomēr sociālajos tīklos cilvēki izrāda dusmas un neizprani par cilvēku motivāciju, parakstot šo iniciatīvu.

Jau ziņots, ka līdz ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu valdība otrdien arī nolēma noteikt vairākus jaunus ierobežojumus. Tostarp noteikts, ka no 4.janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolotājiem, gan visiem skolēniem.

Izvērtējot 30 valstu pieredzi par masku lietošanu skolā, redzams, ka 72% gadījumos skolēniem tās obligāti jālieto un redzami situācijas uzlabojumi, norāda Izglītības un zinātnes ministrija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas