VIDEO: Pircējs uzskata, ka Latvijas veikalā manipulē ar preču cenām

tautaruna.lv 6.decembris 2020, 17:20
 
Romāns Kokšarovs/F64
Rīdzinieks Kaspars svētdienas vakarā iepircies Latvijā populārā lielveikalā. Ejot garām bērnu preču plauktiem, pamanījis, ka leļļu ratiņiem ir prāva atlaide. Maksā uz pusi lētāk nekā iepriekš, taču pie kases izrādījies, no kārotās atlaides nav ne miņas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Es redzēju, ka virs ratiem ir liels dzeltens uzraksts: atlaide no 29,99 uz 14,99. Nedomājot paņēmu šos ratus, bet vēlāk pašapkalpošanās kasē izrādījās, ka akcija nav nekāda un nedarbojas," pauž Kaspars.

Prātojis pirkt vai nepirkt? Pārdevēja ieteikusi divas dienas nogaidīt, jo tad rotaļlietām būšot 40 procentu atlaide. Tā arī izdarījis, un pēc divām dienām devies uz veikalu pirkt leļļu ratiņus.

"Ļoti nepatīkams pārsteigums bija otrdienas vakarā, ierodoties veikalā, konstatējot, ka šo ratu cena, kas pirms tam bija 29,99, šobrīd, izrādās, jau pēkšņi maksā 49,99. Un ar lielo 40% atlaidi tie maksā to pašu veco cenu 29,99. Tā pret jaunajiem vecākiem un pret bērniem drusku cūcība. Nav smuki.

Es iedomājos situāciju, kāds atnācis kopā ar bērnu un pie kases nostādīts fakta priekšā, ka viņam jāmaksā vairāk, protams, viņš nopērk bērnam rotaļlietu, bet vecākam taču rūgtums paliek, aizvainojums, ir apmānīts nepiedienīgā veidā.

Cik bieži nenākas saskarties ar situācijām: aizmirstas akciju zīmes, pie kases tu tiec nostādīts fakta priekšā, ka ir cita cena! Šeit ir pilnīgi apzināti," viņš uzskata.

Lielveikala pāstāve pārstāve akcentē, ka leļļu ratiņiem cena pirms akcijas bija 49,99. Tā ir norādīts arī preču katalogā. Akcijas cena esot 29,99. Atvainojas pircējam par sagādātajām neērtībām un neizslēdz varbūtību, ka cenu kļūda radusies pārdevēja neuzmanības dēļ, taču varot gadīties, ka pircējs divas dienas pirms akcijas cenu 14,99 redzējis blakus esošiem leļļu ratiem, nevis tiem, kurus gribējis pirkt. Ar cenām veikals nemānoties, un to varot pārbaudīt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:36

Jaunākās diskusijas