Ārsta kļūdas dēļ Latvijas iedzīvotājam valstij jāmaksā vairāk nekā 1000 eiro

tautaruna.lv 26.novembris 2020, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Upesciema iedzīvotājs Vidvuds ir sašutis, jo ģimenes ārsta palīga pieļautās kļūdas dēļ viņam ir jāatmaksā vairāk nekā tūkstoš eiro izmaksātais slimības pabalsts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Garkalnes novada Upesciema iedzīvotājam Vidvudam sāpējusi roka, nevarējis to kustināt un bijušas citas veselības problēmas. Devies uz Upesciema ārstes Gundegas Veides doktorātu. Ārsta palīdze pagājušajā gadā noformējusi divas darba nespējas lapas. Doktorātu izvēlējies, jo bijis tuvu mājai.

Šogad VSSA viņam liek atmaksāt vairāk nekā tūkstoš eiro, jo Veselības inspekcija darba nespējas lapas anulējusi.

Vidvuds ir pārsteigts, jo saņemtais darba nespējas pabalsts 1108 eiro apmērā ir iztērēts, un ne jau pats sev darba nespējas lapas noformējis. Kā pacients esot darījis visu, ko viņam likusi mediķe.

Veselības inspekcijā skaidro, ka ārsta palīgs pieļāvis kļūdas darba nespējas lapu noformēšanā utt.

Daktere Gundega Veide informē, ka neesot zinājusi, ka viņas palīdze ir noformējusi darba nespējas lapas arī pēc perioda, kad to nebija tiesīga darīt. Piekrīt, ka ārsta palīgs kļūdījies. Savukārt ārsta palīdze akcentē, ka jau sniegusi skaidrojumus Veselības inspekcijā un viņai tika piemērots administratīvais sods par Ministru Kabineta noteikumu Nr. 152. 13.punkta prasību pārkāpšanu. Sodu jau samaksājusi.

Pacientam Vidvudam ir informācija, ka ārsta palīgam sods bijis ap 140 eiro, bet viņam jāatmaksā 1108 eiro. Lēmumu Vidvuds varot pārsūdzēt tiesā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas