Obligātās sejas maskas rada pamatīgu haosu veikalos

tautaruna.lv 20.novembris 2020, 16:08
 
F64, Vladislavs Proškins
Jau ziņots, ka no ceturtdienas personas bez sejas maskām nedrīkstēs ielaist publiskās iekštelpās, savukārt pakalpojuma sniedzējs nevarēs apkalpot personu bez sejas maskas, tomēr reālitātē to ir grūti nodrošināt. Tas izraisījis nesaskaņas sabiedrības vidū.

Sakarā ar noteikumu grozījumiem, kas nosaka, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai tirgotājs nedrīkst apkalpot personu bez sejas maskas, tirgotājiem pašlaik jāpilda policijas funkcijas bez jebkāda līdzfinansējuma, sacīja Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusevičs.

Šī problēma iezīmējas arī realitātē, jo ne viens vien sociālo tīklu lietotājs dalījies savos novērojumos un pieredzē. Atklāti daudzi gadījumi, kad cilvēki atsakās vilkt masku veikalā, tomēr dažādu iemeslu dēļ pārdevējam nepastāv iespēja vienkārši neapkalpot.

Arī Danusevičs pauda, ka aizliegums esot īpaši grūti realizējams, piemēram, gadījumos, kad veikaliem nav durvju sarga, jo nav saprotams, kā šādos gadījumos pārdevējam izdzīt ārā klientu. "Piemēram, ja mazā veikalā ienāk četri cilvēki, bet tur strādā tikai viens pārdevējs, un trim no šiem cilvēkiem ir maskas, bet vienam nav. Kā lai viens pārdevējs šādā gadījumā izdzen ārā klientu bez maskas?" vaicāja Tirgotāju asociācijas vadītājs.

Danusevičs atzīmēja, ka veikalos ir novēroti konkrēti gadījumi, kad, par maskas nevalkāšanu aizrādot klientam, tas, piemēram, atver alkohola pudeli un sāk no tās dzert, kas rada apstākļus, kuros ir grūti klientu neapkalpot. Savukārt citos gadījumos šādi apmeklētāji apgāž kādu preču stendu.

Šāda attieksme arī pārdevējās rada raizes un satraukumu par inficēšanos ar Covid-19. Tomēr atsevišķās vietās novērojama arī vienaldzīga attieksme no pārdevēju puses.

No ceturtdienas personas bez sejas maskām nedrīkstēs ielaist publiskās iekštelpās, savukārt pakalpojuma sniedzējs nevarēs apkalpot personu bez sejas maskas, paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai". Veselības ministrijā skaidroja, ka šāds regulējums nepieciešams, jo ir personu loks, kas iekštelpās, piemēram, tirdzniecības centros nelieto vispār vai neatbilstoši lieto mutes un deguna aizsegus normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos, tādējādi pakļaujot gan sevi, gan arī citas personas inficēšanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:55

Jaunākās diskusijas