Sabiedrība neizpratnē: Kam vajadzīgi tik ekskluzīvi koki Krasta ielas vidū?

tautaruna.lv 17.novembris 2020, 15:15
 
F64, Mārtiņš Zilgalvis
Krasta ielas rekonstrukcijas ietvaros šā gada 4.novembrī tika uzsākta augu stādīšana Krasta ielas posmā no Dienvidu tilta līdz Salu tiltam.

Apstādījumu ierīkošana Krasta ielā tiek veikta saskaņā ar SIA "Alps" izstrādāto projektu. Stādus piegādā SIA "Stādaudzētava Blīdene" par kopējo summu 93 364 eiro. Koku un krūmu stādīšanu, zāliena atjaunošanu veic SIA "Rīgas meži" par kopējo summu 250 518 eiro.

Tomēr neizpratni izraisījis koku novietojums. Cilvēki uzskata, ka tā ir pilnīgi bezjēdzīgi iztērēta nauda, ko varētu novirzīt cēlākiem mērķiem. Vai vismaz šos kokus stādīt tur, kur arī kājām gājēji tos var novērtēt.

Tomēr liela daļa sabiedrības aizstāv koku stādīšanu Krasta ielā, norādot, cik nozīmīgi ir koki gaisa attīrīšanā, kura piesārņojums mašīnu dēļ ir augsts. Tāpat iestādītie koki padara teritoriju vizuāli patīkamāku.

Krasta ielā tiek iestādīti 120 koku dižstādi - 20 Japānas baltie bērzi 'Betula platyphilla 'Fargo'' ar apkārtmēru 20-25 cm un 100 parastie ozoli 'Quercus robur' ar apkārtmēru 25-30 cm.

Krasta ielas apstādījumus papildinās 2433 krūmu stādi - 133 baltā grimoņa 'Cornus alba 'Sibirica" stādi, 132. atvašu grimoņa 'Cornus stolonifera 'Flaviramea'' stādi, 123 irbeņlapu fiziokarpi 'Physocarpus opulifolius 'Luteus' un 122 irbeņlapu fizokarpi 'Physocarpus opulifolius 'Diabolo''. Kā arī 468 zelta jāņogas 'Ribes aureum', 853 rievainās rozes 'Rosa rugosa' un 602 vanhuta spirejas 'Spiraea x vanhouttei' stādi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas