Ilggadējs asinsdonors šokēts par to, ko uzzinājis VADC

tautaruna.lv 28.novembris 2020, 11:15
 
Lauris Vīksne/F64
Kāda persona, kas jau vairākus gadus ziedo asinis, sūdzas par Valsts asinsdonora centra nekompetenci.

Portālā "sudzibas.lv" persona raksta, ka pēc pirmās asins nodošanas reizes viņas asinis atrastas inefkcijas, par kurām persona nebija informēta.

"Esmu asins donors jau divus gadus. Šonedēļ man zvana un apgalvo, ka esot atklātas antivielas uz hepatīta vīrusu. Dodos noskaidrot, kas tās par antivielām. 6. kursa studente man paskaidro, ka man ir HIV, C un B hepatīti.

Šokā izeju no centra... bet atceros, ka jau vairākas reizes nodevu asinis, bet ne reizi man neziņoja, ka man būtu kāda infekcija. Turklāt it kā visas infekcijas esot atrastas pēc pirmās asins nodošanas, par ko man nepaziņoja. Pēcāk es vēl divas reizes nodevu. Tikai tagad man paziņoja, ka ir antivielas tikai pret C hepatītu, lai gan es neesmu narkomāns, neguļu pa labi, pa kreisi.
Taisīs vēl analīzes. Ja arī tās būs negatīvas. Nu tad tiesa varēs kārtīgi paņemt gan VADC, gan LIC," raksta persona.

Tikmēr komentāros personai iesaka VADC sūdzēt tiesā, uzverot, ka "tas nav normāli 2 gadus neko neteikt".

Jau iepriekš ziņots gan par ārstu un medicīnas darbinieku bieži vien negatīvo attieksmi pret pacientiem dažādās Latvijas medicīnas iestādēs, gan nepieņiemamām lietām un situācijām, kas notiek slimnīcās.

Piemēram, kāda paciente vainoja Stradiņa slimnīcas mediķus paviršībā un pēc notikušā vairs nekad nevēlējās ārstēties Stradiņu slimnīcā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:43

Jaunākās diskusijas