Sieviete sašutusi par mediķu attieksmi Stradiņu silmnīcā

tautaruna.lv 15.novembris 2020, 14:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Pēc sūdzībām par spēcīgām sāpēm un elpas trūkumu 40 gadus vecu vīrieti Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi nogādā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS), kur viņam konstatē gastrītu (kuņģa iekaisumu), pēc kā drīzumā izraksta no slimnīcas, taču ar to viss nebeidzas, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Olga ir ļoti satraukta par sava 40 gadus vecā brāļa veselību. Viņa stāstīja, ka oktobra sākumā brālis sūdzējies par spēcīgām sāpēm muguras lejas daļā vienā pusē un elpas trūkumu. Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi viņu nogādāja PSKUS.

"1. novembrī [Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi] viņu savāca. Sāpēja mugurpusē, labajā pusē, bija apgrūtināta elpošana. [Stradiņa slimnīcā] viņš atradās aptuveni 6 stundas, pēc kā izrakstīja, lai dodas mājās. Pārradās mājās, pagulēja sešas stundas, bet viss saasinājās," pauž Olga.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi vīrieti atkārtoti nogādāja PSKUS, turpināja klāstīt māsa.

"Ievāca analīzes, veica izmeklējumus un pulksten 9.00 no rīta viņu izrakstīja. Diagnoze atkal tā pati - gastrīts. Viņš kā iznāca no slimnīcas, tā arī tur palika," saka Olga.

Sieviete stāstīja, ka par brāļa kārtējo izrakstīšanu no slimnīcas bez pavadoņa piesaistīšanas uzzinājusi no kāda līdzcilvēka, kurš, redzot, kādā stāvoklī ir vīrietis turpat pie ieejas slimnīcā, un nespējot palikt vienaldzīgs, sazinājies ar viņu telefoniski. Sieviete atsteigusi palīdzēt brālim un ieraudzījusi ļoti nepatīkamu ainu, ko iemūžinājusi video. Tajā redzams, ka brālis pēc izrakstīšanas no ārstniecības iestādes stāv kā iemīts zemē turpat uz iestādes kāpnēm. Nespējot pakustēties un balstoties pret margu, elpas trūkuma dēļ vaid un sūdzas par sāpēm.

Vīrieša māsa Olga turpināja stāstīt raidījumam, ka ar brāļa izraksta dokumentiem un pārliecībā, ka tuvinieku nomoka gastrīts, steigšus devusies uz tuvāko aptieku, kur vēlējusies iegādāties lietot ieteiktos bezrecepšu medikamentus. Aptiekas darbiniekam viņa uzrādījusi iepriekš minēto video.

"Aptiekā teica nekavējoties saukt ”ātros” turpat, kur viņš atrodas, lai ārsti viņam palīdz, vai lai vedu uz citu slimnīcu, ja reiz šeit viņu atsakās ārstēt. Es piezvanīju [Stradiņa slimnīcas] galvenajam ārstam, kuram vaicāju, kāpēc izrakstīja pacientu šādā stāvoklī? Viņš nebija rīcībspējīgs. Viņš ieteica kaut kā risināt. Es teicu, ka saukšu ”Bez Tabu”, ja reiz izrakstīja pacientu šādā stāvoklī. Atkal savāca [brāli], pārbaudīja veselību daudzas stundas un konstatēja divpusējo pneimoniju ar pleirītu," turpina stāstīt Olga.

Olga kameras priekšā pauda sašutumu, uzskatot, ka ārsti, vairākās brāļa vizītēs nespējot konstatēt pneimoniju un palaižot viņu mājās, pakļāvuši riskam sasirgušā veselību un dzīvību.

"Gastrīts un pneimonija - kā tas iet kopā? Pirmoreiz viņam veica rentgenu. Bija jāpamana to [plaušu karsoni], bet diemžēl neieraudzīja. Tā ir ārstu nolaidība!" pauž Olga.

Kā stāstīja Olga, nu jau brālim veic nopietnas medicīniskās manipulācijas. Sieviete jau vērsusies ar oficiālu sūdzību gan slimnīcas administrācijā, gan Veselības inspekcijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:15

Jaunākās diskusijas