VIDEO: Barona iela bīstama cilvēkiem ar redzes traucējumiem

tautaruna.lv, Anete Ošleja 2.novembris 2020, 13:00
 
f64.lv, Edmunds Brencis
Kāds aculiecinieks sociālajos medijos ir publicējis pavisam nepatīkamu video, kurā cilvēks ar redzes traucējumiem nespēj pienācīgi pārvietoties, pa specializēti paredzēto trotuāra joslu.

Video ir redzams, kā meitene ar redzes traucējumiem pārvietojas pa Krišjāņa Barona ielu. Uz Krišjāņa Barona ielas trotuāra ir iebūvēta speciālā josla ar relfejiem, kas paredzēta cilvēkiem ar redzes traucējumiem vieglāk pārvietoties.

Šādi reljefi atvieglo un palīdz vieglāk orientēties Rīgas ielās. Lai arī šādām speciālām trotuāru joslām būtu jāpalīdz drošāk pārvietoties, tomēr realitātē tas ir bīstami.

Aculiecinieka publicētajā video ir redzams, ka uz palīg joslā ir izvietoti lieli puķu podi. Šādi šķēršļi cilvēkiem ar redzes traucējumiem ir bīstami.

Video tika ievietots Twitter un šo nelāgo situāciju steidzās komentēt Rīgas dome. Dome solīja šo situāciju izvērtēt un risināt.

Ekrānuzņēmums no Twitter

Cilvēki aktīvi iesaistījās diskusijās un komentēja šo situāciju. Daļa atzina, ka vairākās Rīgas ielās nav padomāts par cilvēkiem ar kustību un redzes traucējumiem.

Jau iepriekš tika vēstīts par Krišjāņa Barona ielas apstādījumu problēmām. Iepriekš cilvēki bija pievērsuši uzmanību, ka par pilsētā esošajiem apstādījumiem neviens nerūpējas. Sociālajā tīklā Facebook tika ievietots video materiāls, kurā redzams, ka par apstādījumiem rūpi ir uzņēmušies pilsētas iedzīvotāji. Pēc veiktajiem K. Barona ielas remontdarbiem bieži vien nākas dzirdēt dažādas sūdzības gan par tehnisko stāvokli, gan funkcionālo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas