VIDEO: Vecrīgā Indijas pilsonis notriec trīs gājējus

Baiba Puriņa 30.oktobris 2020, 10:15
 
Ekrānšāviņš
Vecrīgā ceļu satiksmes negadījumā iekļuvuši trīs gājēji, kurus notriecis kāds Indijas pilsonis, kurš tumsā trijotni neesot pamanījis, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Darba dienas pievakarē, viena no Vecpilsētā uzstādītājam videonovērošanas kamerām piefiksējusi ļoti nepatīkamus skatus netālu no Rīgas rātsnama. Kāds vieglais auto “Volvo” apgriežoties notriecis trīs cilvēku kompāniju. Lai arī sadursme notikusi salīdzinoši nelielā ātrumā, viens no cietušajiem - kāda jauna sieviete - pēc pieredzētā palikusi guļam uz zemes.

“Uz notikuma vietu steidzās tuvāk esošais policts, kurš atradās turpat netālu Rīgas domes telpās un sāka skaidrot notikušā apstākļus” stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Viena no cietušajām - kāda meitene - ienesta “Tokyo City”, iekams atbrauc mediķi. Indijas pilsonis skaidroja, ka tumsā gājējus neesot pamanījis un tobrīd nekas neliecināja, ka vadītājs varētu būt bijis alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Pēc īsas mediķu apskates gan atklājies, ka cietušajām paveicies un, lai arī ārsti izteikuši vēlmi vienu no sievietēm hospitalizēt, viņa no šīs iespējas atteikusies. Līdz ar to, visi tālākie darbi notikuma vietā nodoti ceļu policistu rokās.

Tā kā personas fiziski necieta un atteicās no medicīniskās palīdzības, Indijas pilsonim piemērots 50 eiro naudas sods.

Lai arī šajā gadījumā, notikušajā simtprocentīgi vainojams automobiļa stūrētājs, likuma sargs norāda, ka iestājoties tumšajam laikam, dažāda smaguma ceļu satiksmes negadījumos cieš arvien vairāk gājēju, tādēļ, aicina mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus atcerēties par savu drošību. Lai pasargātu sevi no nepatīkamiem mirkļiem vai pat nonākšanas cietušā lomā savu garderobi der papildīnāt ar dažādiem gaismu atstarojošiem elementiem. Savukārt, ja jūs ikdienā pārvietojoties pa slikti apgaismotiem ceļa posmiem, noteikti der padomāt par atstarojošās vestes lietošanu.

Avots: Skaties.lv, raidījums "Degpunktā"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas